ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Δήμος Ιωαννιτών:Κυκλικοί κόμβοι, φωτεινοί σηματοδότες και ανανέωση του στόλου στο ΕΣΠΑ


Την υποβολή τριών μεγάλων παρεμβάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Πρόκειται για την κατασκευή ισόπεδων κόμβων, την αντικατάσταση και τον εκσυγχρονισμό φωτεινών σηματοδοτών και την αντικατάσταση οχημάτων με ενεργειακά.
Τα έργα, όπως τόνισε στις εισηγήσεις του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος,  έχουν πλήρως ώριμες μελέτες και θα υποβληθούν προς ένταξη στην πρόσκληση 81 της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η πρόταση για την κατασκευή ισόπεδων κυκλικών κόμβων είναι προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι κόμβοι προβλέπονται στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας κάτι που αποτελούσε και προϋπόθεση για την υποβολή της πρότασης.
Οι νέοι ισόπεδοι κόμβοι είναι:
Λ. Δωδώνης-Ναπ. Ζέρβα-Πυρσινέλα-Κωνστ. Ελευθερίου-Εισαγγελέα Σπύρου.
Λεωφόρο Γράμμου, Λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως & οδός Καλπακίου.
Λεωφόρος Γ. Παπανδρέου – Κουντουριώτου – Πατρ. Ν. Ευαγγελίδη
Λεωφόρου Γράμμου με την οδό Ι. Δραγούμη:
Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου, της συνδετήριας Περιφερειακής οδού και της οδού Ιωαννίνων
Οι φωτεινοί σηματοδότες 
Το δεύτερο έργο με προυπολογισμό 780 χιλιάδες ευρώ περιλαμβάνει ολοκληρωμένη παρέμβαση στην υποδομή των φωτεινών σηματοδοτών που λειτουργούν με αρμοδιότητα του Δήμου.
Αναλυτικά προβλέπεται:
Εγκατάσταση Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και Ελέγχου Φωτεινής Σηματοδότησης για την online επιτήρηση της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών και της εξέλιξης του προγράμματος σηματοδότησης, τη διάγνωση των βλαβών, τη συλλογή δεδομένων λειτουργίας και μετρήσεων κυκλοφορίας, την εκ του μακρόθεν παραμετροποίηση και προγραμματισμό των ρυθμιστών και την εφαρμογή προσαρμοστικών στην κυκλοφορία μεθόδων ελέγχου της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών.
Ανάπτυξη Κυκλοφοριακού Μοντέλου και εκπόνηση ολοκληρωμένων στρατηγικών διαχείρισης της κυκλοφορίας. Για τη δημιουργία των στρατηγικών διαχείρισης κυκλοφορίας και την αξιολόγησή τους, θα διαμορφωθεί βαθμονομημένο κυκλοφοριακό μοντέλο προσομοίωσης της κυκλοφορίας σε μικροσκοπικό επίπεδο, με τη βοήθεια λογισμικού προσομοίωσης, με πλήρη αποτύπωση της ζήτησης για μετακινήσεις (π.χ. μητρώα προέλευσης-προορισμού), της προσφοράς (π.χ. αναλυτικά λειτουργικά χαρακτηριστικά του δικτύου σε επίπεδο λωρίδας) καθώς και του ελέγχου της κυκλοφορίας (π.χ. σηματοδότες και προγράμματα) και της ενημέρωσης των μετακινούμενων. Εκτός των κυκλοφοριακών δεδομένων, το κυκλοφοριακό μοντέλο θα έχει τη δυνατότητα προσομοίωσης περιβαλλοντικών δεδομένων, όπως εκπομπών CO2 των οχημάτων. Τα προγράμματα σηματοδότησης θα υπολογισθούν με γνώμονα την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής και του αριθμού στάσεων σε φωτεινούς σηματοδότες καθώς και την επίτευξη συντονισμού με λειτουργία “πράσινου κύματος” όπου είναι εφικτό. Για την αξιολόγηση και εφαρμογή των στρατηγικών θα διαμορφωθούν οι απαραίτητοι δείκτες απόδοσης, οι οποίοι εκτός των κυκλοφοριακών δεδομένων θα μπορούν να αξιοποιούν και άλλα δεδομένα, όπως περιβαλλοντικά. Τέλος, οι στρατηγικές διαχείρισης κυκλοφορίας θα αξιολογούνται στο περιβάλλον προσομοίωσης πριν την εφαρμογή τους.
Εγκατάσταση Συστήματος Διαχείρισης Στρατηγικών και Παρακολούθησης της Κυκλοφορίας με στόχο την αύξηση της κυκλοφοριακής ικανότητας, τη βελτίωση των χρόνων διαδρομών σε επιλεγμένες διαδρομές και την ενημέρωση των μετακινούμενων.
Επέκταση των δυνατοτήτων των υφιστάμενων συστημάτων πληροφόρησης των μετακινούμενων μέσω καινοτόμων υπηρεσιών Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών.
Ανανέωση του στόλου 
Η τρίτη πρόταση με προϋπολογισμό 370 χιλιάδες ευρώ αφορά στην ανανέωση του στόλου του Δήμου.
Περιλαμβάνει την προμήθεια τεσσάρων απορριμματοφόρων οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα αξιοποιηθούν στην συλλογή σύμμεικτων και ανακυκλώσιμων και θα αντικαταστήσουν παλιά οχήματα.
Τέσσερα ηλεκτροκίνητα οχήματα ανατρεπόμενου κάδου που θα αξιοποιηθούν στην συλλογή μικροαπορριμμάτων και στη συλλογή πόρτα- πόρτα από στενά σημεία και πεζοδρόμους.
Προμήθεια ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος για την συλλογή ογκωδών απορριμμάτων και ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών αποβλήτων.
Προμήθεια ενός ημιφορτηγού που θα μπορεί να φέρει πυροσβεστική αντλία και τέλος ενός φορτηγού οχήματος δέκα τόνων που θα αξιοποιηθεί στη συλλογή ογκωδών απορριμμάτων, αποβλήτων πρασίνου και αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού από κοινόχρηστους χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]