ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ο Βασίλης Βλέτσας στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες


Στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, εκλέχθηκε ως μέλος ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλειος Βλέτσας, εκπροσωπώντας το Δήμο Ιωαννιτών σε ένα σημαντικό «εργαλείο» για την ανάπτυξη των πόλεων με λίμνες.
Η εκλογή, έγινε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι Φωκίδος, παρουσία αυτοδιοικητικών, εκπροσώπων Δήμων από Ελλάδα και Κύπρο και μελών του Δικτύου.
Οι στόχοι του Δικτύου είναι καταρχήν η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή των δημοτών και των επιχειρήσεων σε δράσεις που αφορούν την προστασία των λιμνών, η υπαγωγή επενδύσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα, η συνεργασία- αλληλοϋποστήριξη και η ανταλλαγή εμπειριών διαχείρισης και τεχνογνωσίας με άλλους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά την τελευταία πενταετία, έχουν υλοποιηθεί 70 και πλέον δράσεις, με όλα τα μέλη να αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που επιτελέσθηκε σε εγχώριο και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο περιθώριο των εργασιών, συζητήθηκαν και προτάθηκαν δράσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2019-2023. 
Όπως τόνισε ο κ. Βλέτσας «Η εκλογή μου στο Δ.Σ. του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των προβλημάτων, αλλά και των αναπτυξιακών προοπτικών της λίμνης Παμβώτιδας. Επιδίωξη του Δ.Σ. είναι η διαμόρφωση κοινής δράσης σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τους υδάτινους πόρους, την αειφόρο ανάπτυξη και ειδικότερα τη δημιουργία ενός πλαισίου υγιούς ανάπτυξης παραλίμνιων περιοχών και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ».
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ΕΣΠΑ, το «βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο της χώρας» όπως το χαρακτήρισε, υπενθυμίζοντας παράλληλα την ύπαρξη σημαντικών δράσεων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το «Πράσινο Ταμείο» και εκφράζοντας την υποστήριξή του στη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]