Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας:Εκδήλωση ευαισθητοποίησης με αφορμή την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

ΕΚΔΗΛΩΣH ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06-12-19
ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΚΟΥΦΑ 20:45΄

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, όπως έχει οριστεί η 25η Νοεμβρίου από τον ΟΗΕ, η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας, ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Άρτας και η Ιατρική Εταιρεία Άρτας διοργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:45' στην αίθουσα του Μ/Φ Συλλόγου Άρτας "Σκουφάς" .
Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον ιατροδικαστή κ. Σιώζιο Γεώργιο με θέμα " Η Γνώση είναι Ασπίδα" και από την ψυχίατρο του Γ.Ν. Άρτας κ. Νίκα Γεωργία με θέμα "Συμβουλευτικό Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας". Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία "το Λουλούδι της Ερήμου" βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Γουόρις Ντίρι, γνωστού μοντέλου, συγγραφέως και ακτιβίστριας από τη Σομαλία, που το 2002 ίδρυσε το Waris Dirie Foundation με έδρα στην Αυστρία και σήμερα αποτελεί σύμβολο ελπίδας και δικαιοσύνης για εκατομμύρια γυναικών και νεαρών κοριτσιών που υπήρξαν θύματα βαρβαρότητας σε όλο τον κόσμο.

Γράφει, η Φιλιώ Τζαχρήστα 



ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (DESERT FLOWER, 2009)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΑΙΝΙΑΣ 

Η δωδεκάχρονη Γουόρις ζει σ' ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν 70χρονο βοσκό, το σκάει από τους δικούς της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου να βρει τη γιαγιά της. Εκείνη όμως δεν την κρατά μαζί της αλλά τη στέλνει στο Λονδίνο, να δουλέψει ως καθαρίστρια εσώκλειστη στην πρεσβεία της Σομαλίας κοντά σε κάποιους συγγενείς.  Αργότερα ο εμφύλιος που  ξεσπά στην πατρίδα της οδηγεί όλους τους αξιωματούχους να τραπούν σε φυγή και έτσι η Γουόρις αναγκάζεται να φύγει και εκείνη από την Πρεσβεία και να περιφέρεται μόνη της στους δρόμους του Λονδίνου.

Με τη βοήθεια της Μέριλιν, μιας κοπέλας με την οποία γνωρίζεται τυχαία και η οποία την παίρνει να μείνει μαζί της, βρίσκει δουλειά σε ένα εστιατόριο. Σύντομα η τύχη θα της χαμογελάσει όταν τραβά την προσοχή του διάσημου φωτογράφου Τέρι Ντόναλντσον και από εκείνη τη στιγμή η ζωή της θα αλλάξει για πάντα... 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Σέρι Χόρμαν



ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:  Λία Κεμπέντε, Σάλι Χόκινς, Τίμοθι Σπολ



ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 120'




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
ΩΡΑ: 20:45'
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΚΟΥΦΑ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]