ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Ναρκωτικά,όπλα,ενδοοικογενειακή βία,παραμέληση ανηλίκων ,συκοφαντική δυσφήμιση κ.α απασχόλησαν τη Γ.Α.Δ.Η τον Νοέμβριο

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Νοέμβριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (521) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -375- (εκ των οποίων -8- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -7-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -28-
Για απάτη: -1-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -4-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -23-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -22-
Για ενδοοικογενειακή βία: -7-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -9-
Για παραεμπόριο και παραβάσεις Τελωνειακού Κώδικα: -7-
Για χρήση πλαστού εγγράφου - πλαστογραφία: -4-
Για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων: -8-
Για υπεξαίρεση: -2-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -1-
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων - έκθεση: -2-
Για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία & ψευδής ανώμοτη κατάθεση: -8-
Για συκοφαντική δυσφήμιση: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -12-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές – διαρρήξεις
Μία εγκληματική οργάνωση μεταφοράς και διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα αλλοδαπών
Εξιχνιάστηκαν:
Δύο υποθέσεις ληστειών
Πενήντα μία υποθέσεις απάτης
Πενήντα τρεις υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων
Είκοσι τρεις υποθέσεις ναρκωτικών
Πέντε υποθέσεις περί όπλων
Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Τρεις υποθέσεις λαθρεμπορίου
Τέσσερις υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -190- κιλά και -22,6- γραμμάρια
Μεθαδόνη: 217 γραμμάρια
Χασισέλαιο 750ml
Δενδρύλλια κάνναβης: -1-
Ναρκωτικά χάπια: -35-
Κυνηγετικά όπλα: -2-
Περίστροφα: -11-
Τυφέκια: -11-
Ξίφη, ξιφολόγχες, σπάθες, μαχαίρια: -17-
Ζυγαριές ακριβείας: -2-
Φυσίγγια: -21-
Χρηματικό ποσό: - 4.455- ευρώ και 127 λεβ Βουλγαρίας
Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 499
Είδη παρεμπορίου: -289- τεμάχια
Οχήματα: -6-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -12-

Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
Την 02-11-2019, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχονταν σε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές – διαρρήξεις σε σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας και Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας. Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη, ενώ εξιχνιάστηκαν (2) ληστείες και (1) απόπειρα ληστείας, καθώς και (30) κλοπές - διαρρήξεις, τελεσμένες και σε απόπειρα. Η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις (80.000) ευρώ.
Την 02-11-2019 και την 09-11-2019, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στη Μεταμόρφωση Ιωαννίνων και στο Χάνι Δελβινακίου αντίστοιχα, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίο μετέφεραν συνολικά (9) αλλοδαπούς με σκοπό τη διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Την 04-11-2019, εντοπίστηκε σε παρόχθια περιοχή στην Ντραμπάτοβα Αμφιθέας Ιωαννίνων, ταξιδιωτικός σάκος με οπλισμό και άλλα αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (22) συνολικά πυροβόλα όπλα, ξιφολόγχες και σπάθες.
Την 05-11-2019, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι αφού υπέκλεψαν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας ημεδαπού, προέβησαν σε διαδικτυακές αγορές ύψους -2.290- ευρώ.
Την 09-11-2019 στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία μετέφεραν με σκοπό να διακινήσουν στη χώρα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -38- κιλών και -410- γραμμαρίων.
Την 12-11-2019, συνελήφθη στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικαστική απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης (60) ετών, για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας κατά συρροή, παράνομης οπλοφορίας και επικίνδυνης σωματική βλάβης.
Την 13-11-2019 στα Ιωάννινα, συνελήφθη ένας φυγόποινος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για βιασμό.
Την 15-11-2019, εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στους Αγίους Αναργύρους Άρτας. Συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε επιπλέον δικαστική απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (13) μηνών για κλοπή και απόπειρας απάτης, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας ημεδαπής συνεργού του.
Την 19-11-2019, συνελήφθη στο Καλπάκι Ιωαννίνων, αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -106- κιλών και -850- γραμμαρίων.
Την 23-11-2019, συνελήφθη στα Ιωάννινα, μία 60χρονη, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα της άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου ή πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. Η συλληφθείσα εμπλέκεται σε (9) περιπτώσεις απάτης σε τουλάχιστον (30) απόπειρες απάτης, ενώ το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση υπερβαίνει τις 146.500 ευρώ.
Την 24-11-2019, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, μέλη κυκλώματος, που ενέχονται στη μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια 6 αλλοδαπών, μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Την 28-11-2019 στο Ράγιο Θεσπρωτίας, συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία μετέφεραν με σκοπό να διακινήσουν στη χώρα ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -42- κιλών και -330- γραμμαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]