ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σε πολύ φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 ΓιάνηΒαρουφάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ.ΓιάνηςΒαρουφάκης συνοδευόμενος από την σύζυγο του και αν.εκπρόσωπο τύπου κ.Δανάη Στράτου επισκέφθηκε την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη και έγινε δεκτός σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο.
Στη διάρκεια της κατ’ ιδίαν συνάντησηςτους αναφέρθηκαν στα θέματα της επικαιρότητας  και στη συμβολή του DiEM25 σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στα θέματα της «πράσινης ενέργειας» όσο και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία και το Πατριαρχείο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον. Ο κ.Βαρθολομαίοςυπογράμμισε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο πλαίσιο του διαχριστιανικού και διαπολιτισμικού διαλόγου, ο οποίος στοχεύειστην προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των λαών στον κόσμο.
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ΓιανηςΒαρουφάκης αναφέρθηκε στην εξαιρετικά σημαντική και ενεργό συμμετοχή των Τούρκων Δημοκρατών στα πλαίσια του DiEM25 – κάτι που καταγράφηκε σε όλες τις ομιλίες και συναντήσεις του στην Κωνσταντινούπολη - και όπως τόνισετο ΜέΡΑ25/DiEM25 υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές και δημοκρατικές ελευθερίες και ως εκ τούτου στηρίζει τα δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Και επίσηςσυμπαρίσταται μαζί του στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σε δίκαια αιτήματα του όπως είναι η επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης(και όχι μόνο).
Υπογραμμίσθηκε ο οικουμενικός ρόλος και η διεθνής σπουδαιότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επισημάνθηκε από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 ότι γιαυτό το λόγο και τα ζητήματα που αφορούν το Πατριαρχείο δεν είναι διμερή ζητήματα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος και σημασίας.
Ο κ.Βαρθολομαίος από την πλευρά του αναφέρθηκε και στα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια της Πόλης αλλά και γενικότερα τους Ορθόδοξους πιστούς και ζήτησε την συμπαράσταση του ΜέΡΑ25.
Μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 παρακάθησε στην Πατριαρχική Τράπεζα όπου γευμάτισε με τον κ.Βαρθολομαίο και Μητροπολίτες. Κατά την ανταλλαγή των εθιμοτυπικών δώρων ο κ.Βαρουφάκηςπρσέφερεστον κ.Βαρθολομαίο εκ μέρους του ΜέΡΑ25 ένα γλυπτό - αντίγραφο από το μουσείο κυκλαδικής τέχνης – που ο Πατριάχης το τοποθέτησε στο γραφείο του και εκ μέρους του DiEM25 την «Ρωμιοσύνη» του Γιάννη Ρίτσου. Ο κ.Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στην εορτή-αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο που θα πραγματοποιήσει την 1η Απριλίου το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσκάλεσε επίσημα τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να παραβρεθεί στις σχετικές εκδηλώσεις.
Ακολούθως, μαζί με την σύζυγό του και τους συνεργάτες του, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. και Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκαν τον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκαν για την ιστορία και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]