ΙΩΑΝΝΙΝΑ:EΝΑΣ ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ EQUAL ΣΤΗ ΣΤΟΑ ΟΡΦΕΑ !

Η Μ. Τζούφη για τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και τη βία κατά των γυναικών

Μ. Τζούφη: «Αρχίσαμε να ψηλαφούμε το δύσκολο θέμα των έμφυλων διακρίσεων και να προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις»

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου συμμετείχε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη. Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, του Τομέα Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), της ΧΕΝ Ελλάδος, του Εθνικού Συμβουλίου Ελληνίδων, της Επιτροπής των Επιστημόνων για τα Γυναικεία Θέματα και την Ισότητα του Λυκείου των Ελληνίδων, της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ», του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Η κα Τζούφη τόνισε πως μια σειρά από σημαντικά μέτρα και αποφάσεις, που σχετίζονται με ζητήματα φυλετικών διακρίσεων και έμφυλης βίας, λήφθησαν την προγούμενη περίοδο. Πιο συγκεκριμένα:
κυρώθηκε η Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης (link),
αναμορφώθηκε και βελτιώθηκε το δικαικό πλαίσιο που αφορά το θέμα της Σαρίας, σημαντικό για τις γυναίκες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης,
ενισχύθηκε η αποτελεσματική συνεργασία  της Γενικής Γραμματείας Ισότητας με το Υπουργείο Παιδείας, για την προώθηση προγραμμάτων ευαισθητοποίησης σε θέματα κοινωνικών διακρίσεων,
προβλέφθηκε η προτεραιότητα στην εργασιακή ενσωμάτωση των γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας,
λειτούργησαν και αξιοποιήθηκαν άριστα οι σχετικές με την έμφυλη βία δομές ΕΣΠΑ και
πραγματοποιήθηκαν θετικές δράσεις με απώτερο στόχο την άμβλυνση των έμφυλων ανισοτήτων στην εργασία και την καταπολέμηση της ανεργίας των γυναικών.
Τέλος, η βουλευτής Ιωαννίνων εξέφρασε την δυσαρέσκεια και την αντίθεσή της στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παλινδομεί σε εθνοκεντρικές και θρησκειοκεντρικές αντιλήψεις. Στο πλαίσιο αυτό ακυρώνει αναιτιολόγητα εγκεκριμένο μαθητικό διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας που αφορά σε θέματα ευαισθητοποίησης φυλετικών διακρίσεων και νομοθετεί τα κλειστά κέντρα κράτησης στο προσφύγων, παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και προγάντας τον συντηρητισμό και την οπισθοδρόμηση σε κοινωνικά μοντέλα του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]