Συναντήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού με τα προεδρεία των επαγγελματιών αθλητώνΣυναντήσεις με τα προεδρεία των ΠΣΑΠ, ΠΣΑΚ και ΠΑΣΑΠ, των επαγγελματιών αθλητών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Συζητήθηκαν οι διατάξεις που τους αφορούν άμεσα και έμμεσα, ως σημαντικό κομμάτι της αθλητικής κοινωνίας και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Magglingen/Macolin σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», για το οποίο ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και αναμένεται η εισαγωγή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.
Ενημερώθηκαν ιδιαίτερα για τις προβλέψεις περί προσυνεννοημένων αγώνων, αλλά και για εκείνες που αφορούν στις θητείες των ΔΣ των Ομοσπονδιών και το πλαίσιο ανανέωσης και διοικητικής τους πνοής, τις οποίες χαιρέτησαν.
Επιπλέον, κατατέθηκαν προτάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας τους ως επαγγελματίες αθλητές και ο διάλογος θα συνεχιστεί, ενόψει και της διαμόρφωσης του επόμενου σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό, τους προσεχείς μήνες.
Άλλωστε, όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης στις συζητήσεις και με τις τρεις αντιπροσωπείες των δημοφιλών ομαδικών αθλημάτων, «οι αθλητές για την Πολιτεία αποτελούν προτεραιότητα και η ενεργή συμμετοχή τους στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών στον αθλητισμό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόοδο».   
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκπροσωπήθηκε από τους Γιώργο Μπαντή (πρόεδρος), Γιώργο Γεωργίου (β’ αντιπρόεδρος), Χρήστο Αλμπάνη (μέλος επιτροπής Super League 1) και τους νομικούς συμβούλους, Θανάση Μακρυνιώτη και Κατερίνα Μπαλατσού.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκπροσωπήθηκε από τους Ανδρέα Γλυνιαδάκη (πρόεδρος), Κώστα Αλεξανδρίδη (γενικός γραμματέας) και τον νομικό σύμβουλο Γιάννη Ζαφειρόπουλο.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών εκπροσωπήθηκε από τους Παναγιώτη Πελεκούδα (πρόεδρος), Γιάννη Αχιλλεόπουλο (γενικός γραμματέας), Ηλία Λάππα (ταμίας) και τον νομικό σύμβουλο Δημήτρη Πρεβενιό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]