ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στάση εργασίας στο Δήμο Δωδώνης Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΩΔΩΝΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 8:00 πμ-11:00 πμ.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με τους κουτσουρεμένους μισθούς μας, σε υποστελεχωμένες υπηρεσίες.  Η πρακτική της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών, και της Δημοτικής Αρχής Δωδώνης, είναι να αξιοποιούν την αντικειμενική αδυναμία των υπηρεσιών να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, για να προχωρούν σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και εργολαβίες, ενώ ταυτόχρονα «μπαλώνουν τρύπες» προσλαμβάνοντας εργαζόμενους μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.
Αντί δηλαδή οι δήμοι να κάνουν προσλήψεις από τις στρατιές των ανέργων που ανακυκλώνονται μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, και να πληρώνουν μόνιμο προσωπικό, επιλέγουν να πληρώνουν τόσους ιδιώτες και  εργολάβους που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουμε να έχουμε μια δεύτερη υπηρεσία δίπλα μας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κι ενώ χρήματα για τους ιδιώτες υπάρχουν, και στο δήμο Δωδώνης, είναι περιττά έξοδα (και γι αυτό άγνωστες λέξεις) η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και η ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού
Την ίδια στιγμή η υποχρηματοδότηση των Δήμων δημιουργεί επιπλέον εμπόδια ακόμα και στην αποπληρωμή των ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών, ή στην ολοκλήρωση των έργων που δεν έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση με τα λαϊκά στρώματα μόνιμα «να πληρώνουν για το μάρμαρο». 
Για αυτή την κατάσταση, για την οποία καμία ευθύνη δεν φέρουμε εμείς οι δημοτικοί υπάλληλοι, δεν πρόκειται να μοιραστούμε τις ευθύνες με τις δημοτικές αρχές που τη δημιουργούν. Ακόμα περισσότερο δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία αυταρχική ή υβριστική συμπεριφορά σε βάρος μας.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι συνδιοικούμε τους Δήμους. Η Δημοτική Αρχή φέρει την ευθύνη για τη διοίκηση των έργων και τη διαχείριση του προσωπικού κι εμείς φέρουμε την ευθύνη της υπογραφής μας ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των πτυχίων μας και της επιστήμης μας. Οι ρόλοι μας είναι διακριτοί. Όπως εμείς δεν παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις παρά μόνο εκτελούμε, έτσι δεν δεχόμαστε και παρεμβάσεις στην επιστήμη μας, ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για τεχνικά έργα.
Καλούμε τη δημοτική αρχή να πράξει τα αυτονόητα: Να σταματήσει οποιαδήποτε αυταρχική συμπεριφορά σε βάρος εργαζόμενων. Να τηρήσει την εργατική νομοθεσία όσον αφορά το εργατοτεχνικό προσωπικό και την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας. Να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να αποδείξει στην πράξη ότι ενδιαφέρεται να προχωρήσουν τα έργα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]