ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες αυξήσεις φόρων στις επιχειρήσεις μεταξύ 2008-2018

Τη μεγαλύτερη αύξηση της φορολογίας,+26,60% ή 5,8 μονάδες στην κλίμακα, γνώρισαν οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταξύ των 31 χωρών – μελών του ΟΟΣΑ!


Όπως γράφει η Καθημερινή, οι πιο επιβαρυμένες φορολογικά ήταν οι ελληνικές επιχειρήσεις μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ κατά την περίοδο 2008-2018, όπως προκύπτει από τη μελέτη του Tax Foundation. Σχεδόν παντού στην Ευρώπη καταγράφεται μείωση των επιβαρύνσεων με εξαίρεση την Ελλάδα, όπου ο μέσος πραγματικός φορολογικός συντελεστής αυξήθηκε κατά 5,8 ποσοστιαίες μονάδες. Η Ελλάδα κατατάσσεται έτσι στην τελευταία θέση (31η) μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ, με τη χειρότερη για τις επιχειρήσεις επίδοση. Από τις 31 χώρες που καλύπτει η μελέτη, η μεγαλύτερη μείωση του πραγματικού φορολογικού βάρους στις επιχειρήσεις καταγράφεται στην Ουγγαρία (-8,4%), όπου σημειώθηκε μείωση κατά 10,5 ποσοστιαίες μονάδες και στον ονομαστικό συντελεστή. Σημαντικές μειώσεις καταγράφονται, επίσης, στη Μάλτα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Φινλανδία. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι με τους σημερινούς συντελεστές δεν συμφέρει να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα, καθώς ο επενδυτής θα διαπιστώσει ότι περισσότερο από το 55% των κερδών πηγαίνει στο ελληνικό κράτος. Και όλα αυτά όταν οι συντελεστές στις χώρες:

– Ιρλανδία, Κύπρο, Λετονία και Σλοβενία κυμαίνονται από 10% έως 19%.

– Αυστρία, Εσθονία, Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία και Φινλανδία από 20% έως 25%.

Η χώρα μας μαζί με τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο έχουν συντελεστές που κυμαίνονται μεταξύ 26%-30%. Ωστόσο, στις ανωτέρω χώρες είναι σημαντικά μικρότερος ο φόρος διανομής.

E.E.A

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]