ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

To ΜΕΤΩΠΟ ΔΡΑΣΗΣ για την απεργία των ντελιβεράδων και κούριερ 11 Απρίλη


Θεωρούμε υποχρέωσή μας να χαιρετίσουμε αυτή τη σημαντικότατη απεργία εκείνου του τμήματος της εργατικής τάξης της πόλης μας, αλλά βεβαίως και της χώρας μας, που εργάζεται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείου τους (Σ.Β.Ε.Δ.Ι.). Ειδικότερα:

Μεγάλος αριθμός εργαζομένων δουλεύει χωρίς πλήρη ασφάλεια, χωρίς συμβάσεις εργασίας, χωρίς δώρα, επιδόματα και άδειες μετ’ αποδοχών, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές και αργίες.
Πολλοί εργοδότες δε χορηγούν το μηχανάκι, τις βενζίνες, τα σέρβις, το τηλέφωνο, ούτε βέβαια κράνος, μπότες, γάντια, αδιάβροχα.
Υπάρχει πίεση από τους εργοδότες για εντατικοποίηση της εργασίας που οδηγεί σε αύξηση των ατυχημάτων. 15 νεκροί τους τελευταίους 14 μήνες!

Εκτιμάμε, ότι αυτή η απεργία είναι πολύ σημαντική για τους εργαζόμενους του κλάδου γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένας φραγμός απέναντι στην εξαθλίωση και στο απόλυτο δικαίωμα του εργοδότη να χρησιμοποιεί τους υπαλλήλους του κατά το δοκούν με μόνο σκοπό το κέρδος του.

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των «πελατών» είναι πρώτα και κύρια εργαζόμενοι πιστεύουμε ακράδαντα ότι δεν είναι δυνατόν να αδιαφορούν για τις συνθήκες εργασίας ενός τμήματος της τάξης τους.

Αυτή η απεργία είναι μια ευκαιρία απ’ τη μια μεριά οι συνάδελφοι ντελιβεράδες και κούριερ να αρχίσουν να σηκώνουν κεφάλι και από τη άλλη οι «πελάτες» να δείξουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και την ταξική τους αλληλεγγύη σκεφτόμενοι πρώτα και κύρια ως εργαζόμενοι.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο της πόλης μας να πάρει μέρος  στην κινητοποίησή τους στις 11 του Απρίλη 12 το μεσημέρι στο εργατικό κέντρο, όπως και να στηρίξει τον αγώνα τους.

Τέλος, καλούμε οποιαδήποτε πολιτική συνδικαλιστική συλλογικότητα έχει αναφορά στην εργατική τάξη να πάρει ξεκάθαρη θέση και να στηρίξει  έμπρακτα αυτού του απεργιακού αγώνα. Είναι αναγκαία αυτή η στήριξη από όλους γιατί η ενιαία επίθεση του κεφαλαίου  με τα μνημόνια αντιμετωπίζεται μόνο με ένα ενιαίο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο της εργατικής τάξης και των οργανώσεών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]