ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΗΠΕΙΡΟΣ"

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ WOLT ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ελληνο-ιταλική συνεργασία για τον εντοπισμό στο Λέτσε κλεμμένου σκάφους και διακινητή αλλοδαπών

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Λιμενικής Αρχής Λευκάδας και άμεσης συνεργασίας Διεύθυνσης Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων με Ιταλικές Αρχές, την 08/04/2019 και περί ώρα 12:00, εντοπίστηκε πλησίον ακτών Ιταλίας, ύποπτο ιστιοπλοϊκό σκάφος ελληνικής σημαίας το οποίο είχε μισθωθεί σε αλλοδαπό υπήκοο.

Συγκεκριμένα ενεργοποιήθηκαν απευθείας διαθέσιμοι δίαυλοι επικοινωνίας (Sirene, Frontex, Europol και αστυνομικοί σύνδεσμοι) και ενημερώθηκαν άμεσα αρμόδιες Ιταλικές Αρχές για τον εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους και τον έλεγχό του.

Κατόπιν αυτών, σκάφος της Ιταλικής Ακτοφυλακής εντόπισε άμεσα το εν λόγω σκάφος σε θαλάσσια περιοχή Λέτσε, περί τα 6 ν.μ. από ακτές.

Σε αρχικό έλεγχο που διεξήχθη και σε παράλληλη απευθείας συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν πέραν του ναυλωτή τέσσερα (04) άτομα τα οποία έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες. Εν συνεχεία διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του σκάφους επέβαιναν επιπρόσθετα άλλα δώδεκα (12) άτομα - παράνομα διακινούμενοι αλλοδαποί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις Ιταλικές Αρχές σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή έτερων συνεργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]