ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Λευκάδα:Ο Δήμαρχος του αγαπημένου καλοκαιρινού προορισμού ...σε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης [βίντεο]

Ρεπορτάζ Άγγελος Χόρτης
Η θερινή περίοδος πλησιάζει και τα προβλήματα με την κίνηση στην Λευκάδα έρχονται στην επιφάνεια, η κατασκευή του νέου νοσοκομείου έχει ολοκληρωθεί και είναι έτοιμο να λειτουργήσει, ενώ ταυτοχρόνως πλησιάζουν και δημοτικές εκλογές. Ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αυτά τα βασικά ζητήματα που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο.

Αρχικά, ο δήμαρχος επισημάνθηκε στο ζήτημα της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού από τους κλάδους της θάλασσας, ενώ πρόκειται να λειτουργήσει και πανεπιστημιακό τμήμα με θέματα της θαλάσσιας οικονομίας. «Το κομμάτι της θαλάσσιας οικονομίας παρουσιάζει την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο νησί, επομένως προσπαθούμε να το εξελίξουμε. Εκτός από την ανάπτυξη των λιμανιών του νησιού, κάτι πάρα πολύ σημαντικό είναι η ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος στην Λευκάδα, το οποίο θα έχει τμήματα με θέματα την θαλάσσια οικονομία», ανέφερε.

Ο δήμαρχος Λευκάδας αναφέρθηκε και στην κυκλοφοριακή κίνηση στην είσοδο της Λευκάδας κατά την θερινή περίοδο και στο ζήτημα της κατασκευής ζεύξης που θα ενώνει την Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία. «Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην Λευκάδα και να αποφευχθεί η μεγάλη κίνηση την θερινή περίοδο, είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο και διερευνάται η δυνατότητα ζεύξης, είτε υποθαλάσσιας είτε υπέργειας.  Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στην λύση του προβλήματος», ενώ προσθέτει «Δεν είναι, βέβαια, το κορυφαίο πρόβλημα της Λευκάδας το ζήτημα της ζεύξης, είναι όμως ένα θέμα που συνιστά μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να το λύσουμε γιατί θα ανέβει περισσότερο το νησί, όχι μόνο όσον αφορά την αύξηση των επισκεπτών, αλλά την λιγότερη ταλαιπωρία τους. Όσοι επιλέγουν να έρθουν στην Λευκάδα, θα το κάνουν είτε με την πλωτή γέφυρα, είτε με την οποιαδήποτε ζεύξη».

Σχετικά με την συντήρηση της πλωτής γέφυρας, ο δήμαρχος Λευκάδας επισήμανε ότι είναι και φέτος η σειρά της να γίνει και πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο, «Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, η συντήρηση αυτή θα γίνει στα μέσα Μαΐου, οπότε δεν θεωρώ ότι θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την κίνηση, μιας και η ύπαρξη του φέρυ μποτ που θα την αντικαταστήσει, μπορεί να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες εκείνη την περίοδο», είπε.
Παράλληλα, ο κ. Δρακονταειδής αναφέρθηκε και στο νέο νοσοκομείο Λευκάδας και όπως επισήμανε, το έργο αυτό έχει ολοκληρωθεί και καθυστέρησε να λειτουργήσει λόγω της ανανέωσης του εξοπλισμού και της μεταφοράς του υπάρχοντος από το τρέχον νοσοκομείο.
 «Κατά πάσα πιθανότητα, από την ενημέρωση που έχω, η μεταφορά στο καινούργιο νοσοκομείο θα γίνει μέσα στον Μάιο. Είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένο, χρειάστηκε να γίνουν προσθήκες κυρίως στον τεχνικό εξοπλισμό του, και αυτή ήταν η αιτία της καθυστέρησης. Δεν μπορείς να πας σ’ ένα νέο νοσοκομείο και να έχει έναν αξονικό τομογράφο δεκαπέντε χρονών, ούτε ο υπάρχον αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου μπορεί να μεταφερθεί εκεί», είπε. 
Όσον αφορά τα δίκτυα του νοσοκομείου: «Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο δήμος ήταν η κατασκευή των οδικών δικτύων και δικτύων ομβρίων και αποχέτευσης, τα οποία ολοκληρώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2018».

Ταυτόχρονα, ο κ. Δρακονταειδής αναφέρθηκε και στην εκ νέου υποψηφιότητα του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. «Θεωρούμε ότι αφήσαμε ένα θετικό αποτύπωμα στην Λευκάδα τα προηγούμενα χρόνια και αυτή η προσπάθεια από την μεριά μας πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει, όμως, όσον αφορά το κομμάτι των εκλογών και της καινούργιας κατάστασης που επικρατεί σε αυτές, να γίνει αντιληπτό από όλους ότι απαιτείται μια κουλτούρα συνεννόησης που δυστυχώς στην Ελλάδα δεν την έχουμε, και δεν εξαιρείται η Λευκάδα. Εμείς παρόλο που είχαμε την πλειοψηφία με βάση τον τότε εκλογικό νόμο, επιδιώξαμε αυτή την συναίνεση και με την κοινωνία και στο δημοτικό συμβούλιο. Σε αυτόν τον τομέα δώσαμε, κατά την γνώμη μου, πετυχημένες εξετάσεις που φανερώνουν αυτή την διάθεση και την κουλτούρα. Οι πολίτες όταν πάνε να ψηφίσουν, πέρα από την επιλογή των προσώπων, πρέπει να κάνουν και την επιλογή του κριτηρίου της διάθεσης για συνεννόηση σε μια κοινωνία η οποία στο μεγάλο της κομμάτι δυστυχώς δεν έχει μάθει να συζητάει μαζί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]