ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

«Γιάννενα Τώρα»: Συνάντηση εργασίας με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αλιείας

«Γιάννενα Τώρα»: Συνάντηση εργασίας με το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αλιείας

Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας στα γραφεία της παράταξης στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η παράταξη για τη βελτίωση της κατάστασης της Λίμνης Παμβώτιδας.

Από την πλευρά της παράταξης παρέστησαν ο επικεφαλής Α. Μπαρτζώκας, τα μέλη της Γραμματείας Θ. Παπαδημητρίου - Κ. Ρώσσης και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Την αντιπροσωπεία του Συλλόγου αποτελούσαν οι κ.κ.  Κ. Φρίγκας, πρόεδρος, Κ. Κωνσταντής, αντιπρόεδρος και ο Ι. Σάκκος, γραμματέας.

Στην ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση ανταλλάχθηκαν απόψεις, η παράταξη ενημέρωσε το Σύλλογο για τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της αλλά και για το πως θα κινηθεί το επόμενο διάστημα ενώ από την πλευρά του Συλλόγου έγινε αναλυτική ενημέρωση επί θεμάτων διαχείρισης της Λίμνης αλλά και ζητημάτων που αφορούν τον ιχθυοπληθυσμό σε αυτή.

Ιδιαίτερα συζητήθηκαν ζητήματα αναπαραγωγής αλλά και εξαφάνισης κάποιων ενδημικών ειδών κλπ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα ζητήματα του πράσινου χρωματισμού της λίμνης, στη δυσοσμία και τα υπόλοιπα προβλήματα που καταγράφονται.

Οι ερασιτέχνες αλιείς τόνισαν ότι πρέπει αμεσότατα να μπει σε λειτουργία το μηχάνημα αφαίρεσης ιλύος αλλά και να ληφθούν μέτρα αποκατάστασης της φυσικής όχθης της Λίμνης ώστε να υπάρξει αυτοκαθαρισμός της λίμνης ο οποίος έχει διακοπεί από τις διάφορες ανθρωπογενείς παρεμβάσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους ερ. αλιείς στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος τις λίμνης και ειδικά στις διάφορες δραστηριότητες π.χ. μετακίνηση επισκεπτών, οι οποίες πρέπει τάχιστα να εναρμονιστούν με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον και το υδάτινο οικοσύστημα.

Τέθηκε επίσης και σειρά άλλων σχετικών ζητημάτων σχετικά με τη φύλαξη τις Λίμνης, αλλά και με τους κανονισμούς & διατάξεις που αφορούν την επαγγελματική αλιεία στη Λίμνη.

Μετά τη συνάντηση, ο επικεφαλής Α. Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Η δική μας παράταξη είναι η μοναδική που δεν κραυγάζει συνθήματα, αλλά  που πρώτα ακούει και μετά καταθέτει προτάσεις. Δεν ερχόμαστε ως γνώστες επί παντός του επιστητού όπως όλοι οι άλλοι κατά τις προεκλογικές κυρίως περιόδους, αλλά αφουγκραζόμαστε όσους όσους μπορούν να συνεισφέρουν και για το συγκεκριμένο ζήτημα ιδίως αυτούς που η αγαπημένη τους δραστηριότητα τους κάνει να είναι συνεχώς δίπλα στη Λίμνη μας.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων για την ιδιαίτερα χρήσιμη ενημέρωση που μας έκανε και διαβεβαιώνουμε τα μέλη του ότι δεν θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τα ζητήματα της Λίμνης, όχι μόνο προεκλογικά, αλλά ιδίως μετεκλογικά, όπως πράττουμε χρόνια τώρα.

Σε μια εποχή και μια περίοδο που περισσεύουν τα λόγια, εμείς ΄μιλάμε΄ με πράξεις, όπως πάντα».

«Γιάννενα Τώρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]