Ιωάννινα:Κομμένα δέντρα ....

Διαβάζουμε σε ανάρτηση του Θ. Μέμου (υποψ. δημ.συμβούλου με την παράταξη "Γιάννενα Νέα Εποχή")

«Φωτογραφία που εντόπισα πριν από λίγο από διαδικτυακό μου φίλο.

"Στην πλατεία Πάργης στην καφετέρια της φωτογραφίας πήραν άδεια για να πετσοκόψουν το δέντρο έτσι ώστε να ανοίγει η ομπρέλα ή αυθαίρετα έχει γίνει??  Και εάν ναι θεωρείτε τους εαυτούς σας υπερήφανους για αυτή την τραγική εικόνα?"

Η απάντηση της κ. Βασιλείου (Αντιδήμαρχος Πρασίνου της πόλης μας): δεν έχει δοθεί καμία άδεια από το Τμήμα Πράσινου για κλάδεμα και η Υπηρεσία έχει στείλει ήδη έγγραφο γνωστοποιώντας το γεγονός ζητώντας να προβούν σε περαιτέρω ενέργειες και η Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας και η Διεύθυνση Τοπικής και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Μέχρι και σήμερα ΔΕΝ έχουν προβεί σε κάποια ενέργεια.  Σε καφετέρια πιο πέρα ένας φορτηγατζής "κλάδεψε" ένα δέντρο που τον εμπόδιζε στο να παρκάρει "άκουσον άκουσον". Οι υπεύθυνοι του Δήμου μας - και πόσο μάλλον η Δημοτική Αστυνομία που υποτίθεται πως επιβάλλει και πρόστιμα - δεν πήραν χαμπάρι ότι σε κεντρικό σημείο της πόλης λείπει ένα ολόκληρο δέντρο παρά μονάχα όταν οι ιδιοκτήτες της καφετέριας έκαναν γνωστοποίηση για αντικατάστασή του για να μην βρουν τον μπελά τους ότι αυτοί οι ίδιοι το έκοψαν. Και ο φορτηγατζής που το έκοψε άφαντος.

Είναι απίστευτη η ευκολία που κόβουν δέντρα με διάφορες δικαιολογίες, αλλά με την ίδια απίστευτη δυσκολία φυτεύουν ένα καινούργιο. Αλλά και πόσες άλλες παραβάσεις και αυθαιρεσίες γίνονται καθημερινά και κανένας αρμόδιος του ΔΗΜΟΥ μας δεν τις παίρνει είδηση παρά μόνον όταν επεμβαίνει ο πολίτης;»

Σκεπτόμενοι Πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]