Στοχευμένη προκήρυξη για τη Βιολογική Κτηνοτροφία


Αιτήσεις έως τις 22 Απριλίου 2019
Δημοσιεύτηκε σήμερα στη «Διαύγεια» η πρόσκληση της Δράσης 11.2.2 «Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία» του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Πρόκειται για συμπληρωματική προκήρυξη, που απευθύνεται σε ήδη πιστοποιημένες βιολογικές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, οι οποίες έχουν επενδύσει στη βιολογική παραγωγή ζωικών προϊόντων και επιθυμούν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να καλυφθούν οι κτηνοτρόφοι σε συγκεκριμένες περιφέρειες, που δεν εντάχθηκαν στην προηγούμενη πρόσκληση, ενώ κτηνοτρόφοι με τα ίδια χαρακτηριστικά (ίδια βαθμολογία) εντάχθηκαν σε άλλες περιφέρειες.

Ο προϋπολογισμός της στοχευμένης αυτής πρόσκλησης ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ Δημόσια Δαπάνη εκ των οποίων τα 9,35 εκατ. ευρώ αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα 5,65 εκατ. ευρώ αφορούν τη Θεσσαλία.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης, πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 11 Απριλίου 2019 έως και 22 Απριλίου 2019 ώρα 00:00.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στην προκηρυσσόμενη δράση του Μέτρου 11 της πρόσκλησης, υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση στήριξής τους, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ). Η εγγραφή στο εν λόγω  σύστημα γίνεται  στον ιστότοπο  https://registration.dikaiomata.gr/user_registration και η επεξεργασία των αιτήσεων,  στον ιστότοπο  https://p2.dikaiomata.gr/Organics16/.

Εγχειρίδιο Οδηγιών συμπλήρωσης της Αίτησης Στήριξης θα υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στον ως άνω ιστότοπο.

Ύψος ενίσχυσης

Η στήριξη χορηγείται σε ετήσια βάση και ανά εκτάριο βοσκοτόπου, προκειμένου οι δικαιούχοι να αποζημιωθούν για το διαφυγόν εισόδημα, τις πρόσθετες δαπάνες και το κόστος συναλλαγής που, κατά περίπτωση, συνεπάγεται η μετατροπή ή η διατήρηση των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τις αρχές και μεθόδους της βιολογικής παραγωγής, όπως αυτές ορίζονται στον Καν. (ΕΚ) αριθ. 834/2007 του Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]