ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

"Η γλώσσα της πεταλούδας"την Κυριακή 5 1 Μαΐου από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας



Βασισμένη σε τρία διηγήματα (1996) του Μανουέλ Ρίβας, αφηγείται την ιστορία του Μόντσο, ενός οκτάχρονου αγοριού που στα τέλη του '36 πηγαίνει στο σχολείο ξεκινώντας τη θητεία του στη μάθηση και στη ζωή με καθοδηγητή τον ιδιόρρυθμο δάσκαλό του. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, αρχή του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, οι αξίες και οι αρχές που ο δάσκαλος του έχει εμφυσήσει, θα ανατραπούν, καθώς θα παρακολουθήσει τον στραγγαλισμό της δημοκρατίας από το καθεστώς του Φράνκο και θα «υποστεί» μια βίαιη και τραυματική ενηλικίωση. 



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙA



Η Γλώσσα της Πεταλούδας είναι μία ταινία, που σε αντίθεση με το ισπανικό σινεμά που έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες δεκαετίες, ακολουθεί ένα πιο κλασσικό κινηματογραφικό δρόμο. Η ιστορία ενός μικρού αγοριού εξελίσσετε σιγά-σιγά, όπου με την αρχή της σχολικής χρονιάς μοιραία έρχεται αντιμέτωπο με την απαρχή του Ισπανικού εμφυλίου. Το κρίσιμο σημείο που θα αλλάξει την ιστορία του είναι η εμφάνιση του δασκάλου του, όπου λίγο πριν βγει στη σύνταξη, δε θα φοβηθεί να αντιτάξει τις ιδέες του απέναντι στο επερχόμενο κύμα του φασισμού. 

lengua-e1492545506964.jpg
Στο ρόλο του Μόντσο, ο μικρός Μανουέλ Λοζάνο καταφέρνει με άνεση να ξεπεράσει τις υποκριτικές αδυναμίες της ηλικίας του και αρκετές φορές πετυχαίνει πολλά περισσότερα από το να δείχνει απλά αγχωμένος ή χαριτωμένος.  Παράλληλα, ο Φερνάρντο Φερνάν Γκόμεζ παραδίδει μια μαγευτική ερμηνεία στο ρόλο του δασκάλου, όπου με μια διάθεση σχεδόν παραμυθένια, καταφέρνει να ενσωματώσει στο χαρακτήρα του όλη την αίσθηση της ανθρωπιάς που επίκειται να χαθεί από την Ισπανία.

«Η Γλώσσα της Πεταλούδας», μια ισπανική ταινία εποχής έρχεται στην οθόνη μας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, έχοντας στις αποσκευές της 13 υποψηφιότητες για βραβείο Γκόγια.



Την Κυριακή του Θωμά, η Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας παρουσιάζει την τελευταία για φέτος προγραμματισμένη προβολή της και κλείνοντας μια πολύ πετυχημένη χειμερινή σεζόν ένα απλό ευχαριστώ σίγουρα δεν είναι αρκετό! Γι’ αυτό, την Κυριακή 5 Μαΐου σας προσκαλούμε για 14η φορά για φέτος στο Σινέ «ΠΑΛΛΑΣ» έτσι ώστε να βάλουμε τον επίλογο στην 5η μας προγραμματισμένη χειμερινή σεζόν με τον τρόπο που της αρμόζει.

Το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα έχετε και πάλι νέα για τις επερχόμενες δραστηριότητές μας, όπως η φιλοξενία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, καθώς όλη αυτή η ανταπόκριση μας γεμίζει με όρεξη έτσι ώστε κάθε χρόνο να εξελίσσουμε την εμπειρία που ζούμε μαζί σας. Ραντεβού την Κυριακή 5 Μαΐου πάντα με είσοδο ελεύθερη.



Γράφει, ο Δημήτρης Καραμπίκας





Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ ( LA LENGUA DE LAS MARIPOSAS,1999) 





ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χοσέ Λουίς Κουέρντα

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ισπανία

ΣΕΝΑΡΙΟ: Χοσέ Λουίς Κουέρντα, Ραφαέλ Ασκόνα

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μανουέλ Λοζάνο, Φερνάρντο Φερνάν Γκόμεζ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96 λεπτά





ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΜΑΙΟΥ 2019
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 17:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

http://www.klart.gr/ 
https://www.facebook.com/kileartas/  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]