Απαλλάσσονται από κατασχέσεις όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Δείτε τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, στους 88,6, ο υφυπουργός  Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος  αναφέρθηκε στη νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση με το μέτρο της ρύθμισης των οφειλών σε 120 δόσεις. Χαρακτηριστικά, ο υφυπουργός ανέφερε: «Απαλλαγή από κατασχέσεις και λοιπά αναγκαστικά μέτρα θα έχουν όσοι ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των οφειλών σε έως 120 δόσεις. Δημιουργούμε, στην πράξη, τον ακατάσχετο λογαριασμό για τους ελεύθερους επαγγελματίες»
Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «Για τις οφειλές των μη μισθωτών, προβλέπεται "κούρεμα" 54% στην κύρια οφειλή και 85% στις προσαυξήσεις. Για τις οφειλές των αγροτών, προβλέπεται μείωση κατά 100% στις προσαυξήσεις. Στους εργοδότες παρέχεται έκπτωση 100% στις προσαυξήσεις και στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, εφόσον καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή και έκπτωση 50%, αν επιλέξουν την τμηματική καταβολή σε έως 120 δόσεις. Η ελάχιστη μηνιαία δόση θα είναι 50 ευρώ για όλους και 30 ευρώ για τους αγρότες»
Το παράδειγμα που δόθηκε από τον κ. Πετρόπουλο ήταν αυτή ενός ελεύθερου επαγγελματία με συνολική οφειλή ύψους 24.000 ευρώ, ενώ μία οφειλή 68.000 ευρώ αντίστοιχα θα πέσει στις 21.000 ευρώ, μειώσεις δηλαδή 66,6% και 69% αντίστοιχα.
Ο υφυπουργός προσέθεσε πως η νέα ρύθμιση θα απεγκλωβίσει περίπου 80.000 οφειλέτες που σήμερα αδυνατούν να συνταξιοδοτηθούν, λόγω υψηλών οφειλών. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ρυθμίζοντας τις οφειλές τους, θα μπορούν να λάβουν σύνταξη, από την οποία θα παρακρατείται το υπόλοιπο της οφειλής σε έως 120 δόσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]