ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Φθηνότερα από τον Μάιο οι κλήσεις εντός Ε.Ε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 14 Νοεμβρίου 2018, επιβεβαίωσε και επίσημα, τη συμφωνία του Ιουνίου 2018, ανάμεσα στα κράτη- μέλη, για την ευρεία αναμόρφωση των κανόνων, για τις τηλεπικοινωνίες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Χάρη στους νέους κανόνες, από το Μάιο του 2019, οι καταναλωτές θα πληρώνουν λιγότερα, όταν τηλεφωνούν, από τη χώρα τους, σε άλλη χώρα της Ε.Ε. (διεθνείς κλήσεις).



Η νομοθεσία, επίσης, περιλαμβάνει ισχυρότερη προστασία, για τους καταναλωτές, όταν συνάπτουν συμβάσεις, για υπηρεσίες τηλεφωνικών συνδέσεων, υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης, ή διαδικτύου. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές θα μπορούν να τερματίσουν τη σύμβασή τους, για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, πριν τη λήξη, χωρίς επιπλέον, υπερβολικές χρεώσεις, καθώς και να τερματίσουν τμήματα της σύμβασης (για τα ονομαζόμενα πακέτα, που αποτελούν συνδυασμό των διαφορετικών συμβάσεων για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες).



Η κ. Μονίκ Γκογιένς, Γενική Διευθύντρια της BEUC – Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών, σχολίασε:

«Είναι καλά νέα ότι οι καταναλωτές δε θα πρέπει να ανησυχούν, πλέον, για υπερβολικές χρεώσεις, όταν επικοινωνούν, από τη χώρα τους, με άλλη χώρα της Ε.Ε. Αυτό αποτελεί ένα λογικό επόμενο βήμα, μετά την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση να μπορεί κανείς όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, να πληρώνει λιγότερα χρήματα, για να καλέσει κάποιον στην πατρίδα του, από όσα θα πληρώσει, αν καλέσει, από την πατρίδα του, σε άλλη χώρα της Ε.Ε. Από την άλλη πλευρά, η αναβάθμιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών, στις τηλεπικοινωνίες, ήταν απαραίτητη. Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών, συχνά, βρίσκεται ανάμεσα στους τομείς, της αγοράς, για τους οποίους οι καταναλωτές παραπονούνται περισσότερο. Χάρη στους νέους κανόνες οι πελάτες των εταιριών τηλεπικοινωνιών θα μπορούν να τερματίσουν τη σύμβασή τους, πριν τη λήξη της και να αλλάξουν πάροχο, για να επωφεληθούν, από μια καλύτερη προσφορά».
EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]