ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα «η Γιορτινή Πρωτεύουσα»[βίντεο]

Ιωάννινα «η Γιορτινή Πρωτεύουσα»
Στην «Πλατεία της Χαράς» ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τους Γιαννιώτες, «άναψε» τα φώτα της γιορτής

Μια φορά κι έναν καιρό … στο παγωμένο δάσος με τα κρυμμένα ελάφια πίσω από τα κλαδιά, ο μάγος της χαράς άγγιξε με το μαγικό ραβδί του ένα κόκκινο αστέρι. Το δάσος γέμισε φως και μουσική. Γέμισε παιδιά που γελούσαν παίζοντας με τα ελάφια, ανθρώπους χαρούμενους, χαμογελαστούς.
Μια φορά κι έναν καιρό …  Αρχή του παραμυθιού …
Τα Γιάννενα «αφηγούνται» το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι στους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες που αναμένεται φέτος να είναι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά.
Φέρνοντας κι επισήμως το πνεύμα της γιορτής, χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, και μαζί του εκατοντάδες Γιαννιώτες  άναψαν τα φώτα της γιορτής στην «Πλατεία της Χαράς», την κεντρική πλατεία της πόλης όπου έχει στηθεί ένα ονειρικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό.
«Ας μη μείνει κανένας μόνος του αυτές τις γιορτινές μέρες», είπε ο Δήμαρχος, «ας ανοίξουμε την καρδιά μας στο πνεύμα της γιορτής κι ας χαρούμε όλοι μαζί», προέτρεψε.
Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας «τα Γιάννενα φέτος είναι η Γιορτινή Πρωτεύουσα της Ελλάδας»,  μια στολισμένη, κατάφωτη, φιλόξενη πόλη που – όπως είπε- «τη ζούνε, την χαίρονται  οι Γιαννιώτες και την απολαμβάνουν οι επισκέπτες . Μια «ανοιχτή» πόλη που κερδίζει καθημερινά το «στοίχημα» της τουριστικής ανόδου, αλλά ιδιαίτερα αυτές τις γιορτές ήδη καταγράφεται στους προορισμούς με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα». Είναι γεγονός πως μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τους άλλους φορείς της περιοχής και την σύμπραξη με τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της πόλης, τα Γιάννενα εξελίσσονται στον αγαπημένο προορισμό πολλών χιλιάδων ελλήνων και ξένων επισκεπτών, όχι μόνο τις  γιορτές αλλά όλο το χρόνο.
Στο ίδιο πνεύμα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας, αναφέρθηκε στην παράδοση της «ηπειρωτικής φιλοξενίας» που «γεμίζει με όμορφες αναμνήσεις όσους επισκέπτονται τα Γιάννενα», ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κωνσταντίνος Γκόγκος, έκανε λόγο για μια γιορτινή ατμόσφαιρα αντάξια των προσδοκιών του κόσμου, ενώ τέλος η υπεύθυνη για τον στολισμό της πλατείας και πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, Αλέκα Βακαλοπούλου, στάθηκε στο αισθητικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους που  έδωσαν μαζικά το παρών στην εναρκτήρια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Γιορτή για όλους με συνεργασία όλων
Η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στα Γιάννενα, ήταν μια γιορτή για όλους και κυρίως για τα παιδιά. Η Φιλαρμονική του Δήμου υποδέχονταν με χριστουγεννιάτικες μελωδίες τον κόσμο που άρχισε να φθάνει από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία. Από τρία ξύλινα σπιτάκια μοιράζονταν σε όλους  κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μέλι και κρασί, που βοήθησαν –μαζί με την ασυνήθιστα γλυκιά βραδιά για Δεκέμβριο – να κρατηθούν όλοι ζεστοί και να απολαύσουν τη συναυλία της Παυλίνας Βουλγαράκη και του Βαγγέλη Κοσίνα.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέσα από ένα ολοκληρωμένο προγραμματισμό μέχρι τα  Θεοφάνεια και στη διοργάνωση τους  συμμετέχουν όλες οι δομές του Δήμου Ιωαννιτών, η αντιδημαρχία Τουρισμού, το Πνευματικό Κέντρο και  το Δημοτικό θέατρο, καθώς επίσης πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς και τοπικές επιχειρήσεις.
«Ενώσαμε δυνάμεις για να είναι τα Γιάννενα αυτές τις γιορτές η Γιορτινή Πρωτεύουσα της χώρας, η πιο χαρούμενη και φωτεινή πόλη,  για τους συμπολίτες μας και τους χιλιάδες επισκέπτες», όπως είπε κι ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας .

Εικαστική, παράδοση και … #hashtag
Είναι μήνες τώρα όπου το ερώτημα πως θα στολίσει φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών την πλατεία της πόλης, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον που καταγράφεται  κυρίως στα social media. Ένα ερώτημα που έγινε αντικείμενο διαδικτυακών συζητήσεων, δημιούργησε ομάδες στο facebook, ακόμη και  #hashtag, καθώς τα τελευταία χρόνια οι εικαστικές παρεμβάσεις της πλατείας γίνονταν πανελλαδικό θέμα αναφοράς με φανατικούς υποστηρικτές από τη μία και «παραδοσιακούς» πολέμιους από την άλλη. Σε κάθε περίπτωση και οι μεν και οι δε πρόσφεραν τη μεγαλύτερη δυνατή προβολή που θα μπορούσε να πετύχει ο Δήμος Ιωαννιτών στην προσπάθεια του να προσελκύσει επισκέπτες στις γιορτές.
Στην χθεσινοβραδινή επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στα Γιάννενα, τα «αποκαλυπτήρια» της κεντρικής πλατείας, επέφεραν χριστουγεννιάτικη … ειρήνη αφήνοντας ικανοποιημένα και τα δύο  «στρατόπεδα της πλατείας». Φέτος ο Δήμος Ιωαννιτών επέμεινε στον εικαστικό και εναλλακτικό στολισμό  συνδυάζοντας τον όμως αρμονικά με την ασημόσκονη της παράδοση. Το «παγωμένο δάσος», τα ελάφια, τα άσπρα και κόκκινα ξυλόγλυπτα αστέρια είναι η φετινή εικαστική πρόταση, η οποία συναντάει την χριστουγεννιάτικη παράδοση  με τα τρία στολισμένα μεγάλα φυσικά έλατα στις δύο πλευρές της πλατείας, το καρουζέλ, το φωτισμένο χριστουγεννιάτικο κιόσκι των εκδηλώσεων και τα  ξύλινα σπιτάκια.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]