Στο Δημαρχείο η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Ελλάδα

Στο Δημαρχείο η Γενική  Πρόξενος  της Τουρκίας στην Ελλάδα

Η Γενική  Πρόξενος  της Τουρκίας στην Ελλάδα Ογια Γιαζάρ, επισκέφτηκε σήμερα τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα.
Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ τέθηκαν στο επίκεντρο οι προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες, ο τουρισμός, όπως επίσης οι πολιτιστικές και αθλητικές ανταλλαγές.
Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή εξαιτίας του πολυπολιτισμικού της χαρακτήρα, ο οποίος περιλαμβάνει και το οθωμανικό στοιχείο.
Μάλιστα, πρότεινε στο Δήμαρχο οποιαδήποτε βοήθεια τυχόν χρειαστεί ο Δήμος σε θέματα συντήρησης των οθωμανικών μνημείων που υπάρχουν στα Γιάννενα.
Η ίδια στάθηκε και στις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, με τον Δήμαρχο να αναφέρεται στις ενέργειες που είχε κάνει η Δημοτική Αρχή στις αρχές της θητείας της για να προσελκύσει τούρκους επισκέπτες στην περιοχή μας.
Το ενδιαφέρον, όπως διαβεβαίωσε η κ. Γιαζάρ, είναι ακόμα υπαρκτό από τουρκικής πλευράς, η επιθυμία είναι να αναθερμανθεί η προσπάθεια, και στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να υπάρξει το επόμενο διάστημα αλληλογραφία του Δήμου με το Προξενείο της Τουρκίας στην Αθήνα, προκειμένου να αναβαθμιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός.
Η επίσημη επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]