Υψηλές πληρότητες στα καταλύματα του Ζαγορίου για όλη την εορταστική περίοδο

Πολύ υψηλές πληρότητες στα περισσότερα καταλύματα που φτάνουν ή ξεπερνούν  το 90%  καταγράφονται στο Ζαγόρι, εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την καθιέρωση της περιοχής ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.

«Η τουριστική κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αφού από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου τα στοιχεία δείχνουν  συνεχόμενες πληρότητες σε ξενώνες, ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα στο Ζαγόρι, ενώ δεν λείπουν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που αναμένεται να καλύψουν τα όποια ελάχιστα κενά υπάρχουν», επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) Ελένη Παγκρατίου.



Με τις τιμές να ξεκινούν από 45 ευρώ και να φτάνουν και τα 200 ευρώ τη βραδιά, ανάλογα με την κατηγορία  και τις παροχές κάθε καταλύματος, οι επισκέπτες κάνουν τις επιλογές τους.

Αυτή την περίοδο το σύνολο των επισκεπτών είναι Έλληνες από κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας και τα νησιά. Άλλωστε, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων έκανε συντομότερο και ασφαλέστερο το ταξίδι προς την περιοχή. Και πριν την εορταστική περίοδο υπήρχε σημαντική κίνηση στο Ζαγόρι, ενώ και για μετά δεν λείπουν οι κρατήσεις.



Χωριά που αποτελούν δημοφιλέστερους προορισμούς και διαθέτουν τις περισσότερες κλίνες και συνολικά όλο το Ζαγόρι υποδέχεται τους επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων έρχονται για πολλοστή φορά στην περιοχή φέρνοντας μαζί τους συγγενείς και φίλους για να γνωρίσουν τον τόπο και να ζήσουν ευχάριστες στιγμές απολαμβάνοντας τις ομορφιές και τη φιλοξενία του Ζαγορίου.

«Αρωγός στην προσπάθεια των επιχειρηματιών είναι πάντα ο Δήμος Ζαγορίου, μεριμνώντας αφενός για τις υποδομές και την καθαριότητα,  και αφετέρου για την προβολή της περιοχής για τουρισμό όλο το χρόνο», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μιχάλης Βλάχος.

Με δεδομένο ότι ο τουρισμός αποτελεί κεφάλαιο και προτεραιότητα για την περιοχή ο Δήμος,  στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και την Περιφέρεια συμμετέχει σε εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος προβάλλοντας παντού το τουριστικό προϊόν της περιοχής, ενώ εκδίδει και σχετικά έντυπα, όπως τον χάρτη με χρήσιμες πληροφορίες για την περιοχή  και τις «Διαδρομές στο Ζαγόρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]