ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η Όλγα Γεροβασίλη στα Ιωάννινα:"Μείωση του οργανωμένου εγκλήματος Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες στην ΕΛ.ΑΣ"


                                                  

-Εξαιρετικό το έργο της ΕΛ.ΑΣ στην Ήπειρο
-Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική 

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου βρέθηκε σήμερα η Υπουργός Όλγα Γεροβασίλη συνοδευόμενη από τον  αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγο  'Αριστείδη .Ανδρικόπουλο,στο πλαίσιο του σχεδίου" Περσέας".
H Yπουργός  είχε μια δίωρη συνάντηση με αξιωματικούς και συνδικαλιστές τόσο της ΕΛ.ΑΣ όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε συνέντευξη Τύπου που  παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ η κ.Γεροβασίλη  αναφέρθηκε στα ζητήματα του οργανωμένου  εγκλήματος και της μεγάλης παραβατικότητας ,υπογραμμίζοντας πως μετά την άριστη συνεργασία με τον κ.Ανδρικόπουλο  και τις εξαιρετικές επιχειρήσεις από την ΕΛ.ΑΣ  παρατηρείται στις εν λόγω υποθέσεις  μια πτωτική τάση  30-33% .

"Η ποιότητα των υπηρεσιών είναι σημαντική και η Ελληνική Αστυνομία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κάθε πρόκληση  "σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα ,η μικροπαραβατικότητα γνωστοποίησε η Υπουργός πως δεν έχει μειωθεί σημαντικά  και για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε το σχέδιο εμφανούς αστυνόμευσης ,το σχέδιο "Περσέας" για όλη την ελληνική επικράτεια ανάλογα πάντα με τις τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής .

"Εφαρμόζεται εδώ και 2 περίπου μήνες και έχει εμφανίσει σημαντικά αποτελέσματα  στοχεύοντας και φιλοδοξώντας  για το καλύτερο μελλοντικά "επισήμανε  κ.Γεροβασίλη .

Αναφερόμενη στα κυρίαρχα ζητήματα  εκτός από τη μικροπαραβατικότητα  η Υπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα   εμπορίου  ναρκωτικών ουσιών για  τα οποία όπως υπογράμμισε  η αστυνομία της Ηπείρου έχει να επιδείξει πρωτοφανή και σημαντικά αποτελέσματα.
Στη σημερινή σύσκεψη στη Γ.Α.Δ.Η όλα τέθηκαν επί τάπητος και μεταξύ αυτών  και οι ελλείψεις που υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ.
"Το 2013-2014 ας μην ξεχνάμε ότι στο τότε Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε μια νύχτα χάθηκαν 8.700 οργανικές θέσεις αστυνομικών οι οποίες στην Ελλάδα των μνημονίων ήταν αδύνατον να καλυφθούν .Ετσι παρατηρήθηκε μείωση δυναμικού και οπισθοχώρηση στις υποδομές .Η χώρα όμως ανακάμπτει και στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την ΕΛ.ΑΣ με όλα όσα χρειάζεται .
Σταδιακά θα αποκατασταθούν αδικίες τόσο στο αστυνομικό όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα "ανέφερε η κ.Ολγα Γεροβασίλη .
Η Υπουργός στάθηκε και στο θέμα των θερμικών καμερών  που τόσο ανάγκη έχουν οι περιοχές και  στα σύνορα της Ηπείρου γνωστοποιώντας   ότι  προς το παρόν ετοιμάζεται διαγωνισμός για τα σύνορα στον Έβρο  με προοπτική όμως στη συνέχεια και για τα υπόλοιπα σύνορα.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου η κ.Γεροβασίλη υπενθύμισε όλα όσα δεν έγιναν στην περίοδο των "παχέων αγελάδων"από παρελθοντικές κυβερνήσεις ,με την τωρινή κυβέρνηση να βάζει ως πρωταρχικό της στόχο την υλοποίησή τους .
"Χωρίς μνήμη δεν υπάρχει μέλλον Παλέψαμε να βγούμε από τη μέγγενη των μνημονίων ,η χώρα ανακάμπτει και αυτό θα είναι ορατό σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην προσωπική ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη"κατέληξε η Υπουργός.

 Σημειώνεται ότι η  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε συναντήσεις με συνδικαλιστικούς με εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Ηπείρου, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ιωαννίνων και του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας & Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου – Κέρκυρας.
Επισκέφθηκε, επίσης, την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου και τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ιωαννίνων. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε από τους Διοικητές των Υπηρεσιών και συνομίλησε με το προσωπικό.
Στην επίσκεψη παραβρέθηκε και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]