Άρτα:Όταν γιατροί δίνουν το νυν υπέρ πάντων αγώνα για σωτηρία ανθρώπινης ζωής...

ΤΟ Σάββατο έτυχε να βρεθούμε στο νοσοκομείο για περιστατικό δικού μας ανθρώπου (ευτυχώς όλα πήγαν καλά) και κει που βγήκαμε έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών παρατηρήσαμε μια έντονη κινητικότητα.

Είδαμε γιατρούς να στέκονται όρθιοι και να περιμένουν, τραυματιοφορείς επί ποδός, νοσηλευτικό προσωπικό σε πλήρη ετοιμότητα, όλο το προσωπικό σε πλήρη ανάπτυξη. Υποθέσαμε ότι θα επρόκειτο για τροχαίο όμως δεν ήταν αυτό. Από κάποια απόσταση ακούγονταν δυνατά η σειρήνα του ασθενοφόρου, το οποίο φτάνοντας με πολύ μεγάλη ταχύτητα, για να κερδηθεί χρόνος προφανώς, μόλις άνοιξαν οι πόρτες έπεσαν όλοι, αλλά με απόλυτο συντονισμό, απάνω καταπάνω.
Μάθαμε αμέσως ότι συμπολίτης μας από τη Γραμμενίτσα, ετών 47, υπέστη ανακοπή καρδιάς. Μεταφερόμενος στο κρεβάτι των Επειγόντων Περιστατικών ξεκίνησε άμεσα η προσπάθεια ανάνηψης. Η προσοχή όλων, γιατρών και νοσηλευτών, στράφηκε στη σωτηρία του ανθρώπου, πλην όμως οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες. Και τότε άρχισε ο θρήνος από τους οικείους του.
Τέτοια περιστατικά στο νοσοκομείο μας καταγράφονται αρκετά αλλά η απόσταση που μας χωρίζει από τους λειτουργούς υγείας δεν επιτρέπει ίσως να συναισθανόμαστε πόσο δύσκολο είναι το έργο τους! Οπότε δικαίως νομίζουμε αναρωτήθηκε μάρτυρας της εικόνας που ζήσαμε: «Ξεπληρώνεται εύκολα αυτή η δουλειά;».
Ένα μεγάλο, πελώριο ευχαριστώ για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στον άνθρωπο, και ιδιαίτερα βεβαίως γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό του δικού μας νοσοκομείου. Γιατί νοσοκομείο με τέτοιο ανθρώπινο πρόσωπο εμείς δεν έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού και πιστέψτε μας, επισκεφθήκαμε πολλά.
ΥΓ: Μετά την δύσκολη θέση των γιατρών για μεταφορά της θλιβερής είδησης, νοσηλεύτριες το πρώτο που έκαναν ήταν να σταθούν δίπλα στη σύζυγο του θανόντος, την κρατούσαν αγκαλιά και την παρηγορούσαν. Πού αλλού τα βλέπουμε όλα αυτά; Εύγε.
Β.Π.//Ταχυδρόμος Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]