ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Χρήστος Μαντάς: Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών...

... και όσοι νομίζουν ότι θα το επιτύχουν ας κάνουν πρόταση μομφής στην Κυβέρνηση.
Στην πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Χάρη Δάφλου στην εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ιωαννίνων «Πρωινή Ενημέρωση»
Στην ερώτηση αν η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ήταν αναμενόμενη
, ο Χρήστος Μαντάς τόνισε ότι ήταν κάτι που δεν το περίμενε, όπως και ουδείς άλλος. Ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη, συνέχισε, επειδή ο Νίκος Κοτζιάς έχει ταυτίσει το όνομά του με τη συνολική αναβάθμιση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και με ένα πολύπλευρο στίγμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Και προφανώς έχει συνδεθεί με την ιστορικής σημασίας συμφωνία των Πρεσπών με τη γειτονική ΠΓΔΜ, η οποία και οδεύει στην τελική της φάση. Ανεξάρτητα αν την Παρασκευή συγκεντρωθούν στο κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας τα 2/3 των βουλευτών για τις συνταγματικές τους αλλαγές, είτε προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές, αυτό θα ξεκαθαρίσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Δεν βρίσκονται κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες, τόνισε ο κ.Μαντάς, που να προωθούν την Ειρήνη, την συνανάπτυξη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Η συμβολή του Νίκου Κοτζιά και του Πρωθυπουργού, που άλλωστε ανέλαβε ο ίδιος και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου εξωτερικών,  ήταν καθοριστική  στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και μας κάνει περήφανους.
Σε ερώτηση στο αν η παραίτηση του Νικου Κοτζιά σηματοδοτεί πρόωρες εκλογές, ο κ.Μαντάς, απέρριψε οποιοδήποτε τέτοιο σενάριο, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να διαταραχθεί από πλευράς του Πάνου Καμμένου η κυβερνητική πλειοψηφία και η  ενότητα της κυβέρνησης. Εκείνο το οποίο εκπέμπεται είναι μήνυμα αποφασιστικότητας, ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει απρόσκοπτα  την πορεία της. Σχολιάζοντας, στη συνέχεια, τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε πρόωρες εκλογές και  ότι μεταξύ Κοτζιά και Καμμένου, ο Πρωθυπουργός επέλεξε τον Πάνο Καμμένο, ο κ.Μαντάς δήλωσε:Δεν υπάρχει θέμα επιλογής μεταξύ Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου. Υπάρχει βέβαια στο twitter η ανάρτηση του κ.Κοτζιά ότι δεν στηρίχθηκε από τον Πρωθυπουργό και κορυφαίους υπουργούς. Όμως οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ήταν απόλυτα σαφείς. Η επιλογή είναι μια. Συνεχίζουμε αταλάντευτοι στο δρόμο που χάραξε ο Νίκος Κοτζιάς και βεβαίως σε ότι αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών. Για το συνεχές αίτημα  του κ.Μητσοτάκη για εκλογές ,ο κ.Μαντάς, τόνισε χαρακτηριστικά:. Ζητάει για μία ακόμη φορά εκλογές. Δεν πρόκειται να του γίνει το χατίρι. Ουδείς από την κυβερνητική πλειοψηφία  θα διακόψει την κυβερνητική πορεία και  θα ταυτιστεί με την δεξιά και την ακροδεξιά του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κρύβεται πίσω από το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Δεν υπάρχει περίπτωση πρόωρων εκλογών, κατέληξε. Και όσοι νομίζουν ότι θα το επιτύχουν «Ιδού η Ρόδος…».Ας κάνουν πρόταση μομφής στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]