Πρέβεζα:Πλήθος κόσμου στη μαθητική παρέλαση

Με την μαθητική παρέλαση η οποία πραγματοποιήθηκε στην οδό Σπηλιάδου, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ στην Πρέβεζα. Λίγο νωρίτερα στις 11 το πρωί χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου, τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους παρουσία σύσσωμων των αρχών της πόλης.Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης , ο αντιδήμαρχος Λάζαρος Πιπιλίδης , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος Συγκούνας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Σιόρεντας, ο Λιμενάρχης Παύλος Τιφτικίδης, ο Διοικητης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Θεόδωρος Βαρδής , σύλλογοι εκπρόσωποι και φορέων , μαθητές των σχολείων και δημότες. Για την σημασία της ιδιαίτερης αυτής ημέρας μίλησε η εκπαιδευτικός του ημερήσιου ΕΠΑΛ Πρέβεζας Μαρία Τζίμα, η οποία υπογράμμισε ότι η Επέτειος του ΟΧΙ μας διδάσκει για το πόσο ζωντανά πρέπει να κρατούμε όλοι μας τα ιδανικά της Πατρίδας.
Στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της παρέλασης -η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής "Ορφέας"- οι φορείς τόνισαν ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας λέγοντας ΟΧΙ στις παθογένειες του παρελθόντος.
Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας ευχήθηκε τα νέα παιδιά να κατανοήσουν το νόημα της σημερινής ημέρας και τους αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία ενώ αναφερόμενος στην "επόμενη μέρα" για την πατρίδα μας έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ότι με κοινές προσπάθειες θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους. Αιχμηρός στη δήλωσή του ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο οποίος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά για την ημέρα κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για την "υποθήκευση"-όπως ανέφερε- της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 100 χρόνια.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στους αγώνες των προγόνων μας, καλώντας τον καθέναν από εμάς να πει ΟΧΙ στην διαφθορά και σε όλα όσα έχουν πληγώσει στο πέρασμα του χρόνου αυτή την χώρα.
Τέλος ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την κοινή προσπάθεια και τους κοινούς αγώνες όλου του ελληνικού λαού θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για την χώρα μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη νέα γενιά η οποία -όπως ανέφερε- θα οικοδομήσει την Ελλάδα του μέλλοντος.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]