Βουλιαράτες:Στο πρόσωπό της ..ο αγώνας όλων των γυναικών της Βορείου Ηπείρου[βίντεο]

"Μετά την έναρξη των εργασιών   αναζήτησης ,περισυλλογής των οστών  και τιμητικού ενταφιασμού οι  φετινές εκδηλώσεις στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο  στους Βουλιαράτες  είχαν έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα.
Οι  Έλληνες  ήρωες  μαχητές με τις ευχές της Εκκλησίας και με το ενδιαφέρον της πατρίδας κατευοδώνονται   στον τόπο της μόνιμης ανάπαυσης, εκεί που έπεσαν ,περνώντας στο πάνθεον των ηρώων.
Για τα παιδιά των πεσόντων ο πόνος φέτος αμβλύνεται καθώς αισθάνονται ότι μπορούν να βρεθούν κοντά στον πατέρα τους και να ανάψουν ένα κερί " σημείωσε ο  Γεώργιος Σούρλας Πρόεδρος της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών & Φίλων Πεσόντων.
Δίπλα του βρίσκονταν η Βορειοηπειρώτισσα κ.Μπράτση Βικτώρια ,η μητέρα της οποίας μαζί με άλλες γυναίκες όχι μόνο από τους Βουλιαράτες αλλά και από τα γύρω χωριά σκαρφάλωναν στα βουνά φορτωμένες με πολεμοφόδια προκειμένου να φροντίσουν τους ασθενείς  και τους τραυματίες στο νοσοκομείο της περιοχής  συνεχίζοντας να τους φροντίζουν και  όταν έφυγαν από τη ζωή .
Η Ένωση  Τέκνων, Συγγενών & Φίλων Πεσόντων απένειμε στην κ.Μπράτση Βικτώρια ,που στην τρυφερή ηλικία των 10  χρόνων  της έζησε τη φρίκη του πολέμου ,τιμητική πλακέτα ως  ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά  της και το σπουδαίο έργο που έκαναν  όλες οι γυναίκες της Β.Ηπείρου για τους αγωνιστές ,την πατρίδα και την Ελλάδα.
Εμφανώς συγκινημένη η κ.Μπράτση παρέλαβε την πλακέτα λέγοντας χαρακτηριστικά :"Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση που με τίμησε ως Βορειοηπειρώτισσα  και  εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]