ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι Δήμαρχοι σταθερά στο πλευρό των Εργαζομένων του “Βοήθεια στο Σπίτι” – Νέα ομόφωνη Απόφαση της ΚΕΔΕ

Η εργασιακή ομηρεία των εργαζομένων στο“Βοήθεια στο Σπίτι” απετέλεσε αντικείμενο και της χθεσινής Συνεδρίασης της ΚΕΔΕ και μάλιστα ως

πρώτο θέμα

στην έναρξη της Συνεδρίασης.

Τα Μέλη του Δ.Σ.ομόφωνα επικαιροποίησαν τη στήριξη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων των εργαζομένων του Προγράμματος, στη βάση και των σχετικών Αποφάσεων που έχουν λάβει.



Τη δέσμευση ότι η ΚΕΔΕ δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από την πάγια θέση της ότι απαιτείται κατοχύρωση του προσωπικού και μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος, εξέφρασε ο Πρόεδρός της.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε ότι κατόπιν σχετικού αιτήματος των εργαζομένων, κατά τησημερινή συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία τους με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τους εκθέσουν τις θέσεις τους, θα παραστεί και εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ενώ τόνισε πως στηρίζει και το αίτημα τους να συναντηθούν και με τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος τώρα στην ομηρεία των εργαζομένων. Καλούμε εκ νέου την Κυβέρνηση να δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει αφενός την απρόσκοπτη λειτουργία του Προγράμματος και τη συνέχιση παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική και μόνιμη λύση στην εργασιακή τακτοποίηση του προσωπικού», ανέφερε.

Παράλληλα με δεδομένη την ολοένα και υψηλότερη ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος, τόνισε την ανάγκη αύξησης του αριθμού των προσλήψεων εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλιστεί η ευρύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του Προγράμματος.

Ολοκληρώνοντας την εισήγηση του, υπογράμμισε πως θα υποβάλλειπρος το Υπουργείο Εσωτερικών αίτημα για συνάντηση, παρουσία των εργαζομένων, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, που θα άρει το αδιέξοδο.



Στη συνέχεια της Συνεδρίασης, ο λόγος δόθηκε εν συντομία και στο Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.  Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας της ΚΕΔΕ υπογράμμισε την ύπαρξη ομόφωνων Αποφάσεων της ΚΕΔΕ εναντίον της προκήρυξης, δεδομένου ότι, όπως έχει εκτενώς επιχειρηματολογήσει, θα οδηγήσει εκτός εργασίας το 70–80 % των σημερινών εργαζομένων.

Επιπλέον, εκτός από το πρωτεύον, που είναι ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους (εργαζομένους που χαρακτήρισε άξιους συνεργάτες με υψηλά προσόντα και μεγάλη προϋπηρεσία), ο Δήμαρχος έριξε φως και στη δημοσιονομική επιβάρυνση που θα προκληθεί στην Αυτοδιοίκηση.

Τόνισε, τέλος, ότι η ΚΕΔΕ πρέπει να κάνει μνεία στις Ανακοινώσεις της στο αρ.64 του ν.4277, το οποίο, όπως ανέδειξε, αποτελεί κατάκτηση της Αυτοδιοίκησης με ομόφωνες Αποφάσεις της.
 airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]