5 εκατ. ευρώ για τα συστήματα τροφίμων και την ευημερία των καταναλωτών

Δράσεις για την ανάπτυξη συστημάτων τροφίμων για την αντιμετώπιση των εγγενών δεσμών μεταξύ των οικοσυστημάτων, της παραγωγής τροφίμων, της αλυσίδας τροφίμων και της υγείας και της ευημερίας των καταναλωτών, προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Highly efficient management of soil quality and land resources.

Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», έχει συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμύρια ευρώ και προσφέρει 100% χρηματοδότηση.

Συγκεκριμένα, οι δραστηριότητες που υποστηρίζονται στην παρούσα πρόσκληση πρέπει να υποστηρίζουν τους εξής στόχους:

Παράδοση διαφόρων υγιεινών τροφίμων από τη ξηρά και τη θάλασσα
Αύξηση της αποδοτικότητας των πόρων και των περιβαλλοντικών επιδόσεων των συστημάτων διατροφής από την πρωτογενή παραγωγή έως τους καταναλωτές
Κατανόηση αντικτύπου της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία, τους πόρους, την ποιότητα των τροφίμων και εντοπισμός επιλογών για τη διαχείριση των επιπτώσεών
Μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου και των εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων από τη χρήση γης και της παραγωγής τροφίμων λαμβάνοντας υπόψη τους βασικούς παράγοντες όπως τα πρότυπα κατανάλωσης
Ευρύτερος στόχος του προγράμματος «Ορίζοντας 2020» είναι η ενίσχυση του τομέα ανάπτυξης τεχνολογιών και προϊόντων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος, της ευρύτερης έρευνας και των υψηλών τεχνολογιών.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εφόσον ανήκουν σε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν επίσης να συμμετέχουν. Τέλος, το πρόγραμμα είναι ανοιχτό και σε μη Κερδοσκοπικούς ή μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς επίσης σε Ερευνητές και Ερευνητικά Κέντρα.

Μεταξύ των δημόσιων φορέων συμπεριλαμβάνονται οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια, η Κεντρική Κυβέρνηση και οι Κρατικοί Οργανισμοί και Επιχειρήσεις.

Euractiv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]