ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Κυβέρνηση: Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, εκλογές στο τέλος 4ετίας

Ανακοίνωση με την οποία περιγράφει το χρονοδιάγραμμα για την επικύρωση από την ελληνική Βουλή της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο ξεκαθαρίζει ότι «η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών» και τονίσει ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι  να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Παράλληλα, το Μαξίμου υπογραμμίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να σταματήσει να εκτίθεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.

» Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους.

» Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.

» Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.

» Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.

» Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.

» Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό...».



Φ. Γεννηματά: «Ο κ. Tσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από non paper»

Με νέο σχόλιο στα κοινωνικά δίκτυα η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επέκρινε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το non paper του Μαξίμου σχετικά με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. «Ο κ. Tσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από non paper. Ένας σοβαρός πρωθυπουργός θα είχε ήδη αποπέμψει τον κ. Καμμένο. Η χώρα δεν αντέχει άλλο. Εκλογές εδώ και τώρα», αναφέρει η κ. Γεννηματά.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]