Μέτσοβο:Κοσμοπλημμύρα στο 34οΠανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων[φωτο]

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η επιτυχία του φετινού 34ου Πανελλήνιου Ανταμώματος των Βλάχων στο γραφικό Μέτσοβο .
Απο την Παρασκευή βρίσκονται στην περιοχή 56 σύλλογοι  και 2.000 χορευτές απο όλη την Ελλάδα,με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται σήμερα  στην κεντρική πλατεία   με τον "Μεγάλο Χορό ","Κόρλου Μάρι",παρουσία πλήθους επισκεπτών και εκπροσώπων των Αρχών ,στον "φυσικό χώρο  για το Αντάμωμα των Βλάχων ,όπως σημείωσε χαρακτηριστικά  στη σύντομη ομιλία του χθες ο Μετσοβίτης  Περιφερειάρχης Ηπείρου ,κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης .
Το "παρών" μεταξύ  άλλων έδωσε και ο  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.
"Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας, μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, είναι αναγκαίο να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται κανείς να καταφέρει να σβήσει την Ιστορία μας και να διχάσει την ελληνική κοινωνία"ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ.Αυγενάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα το ισχυρό μήνυμα ενότητας και προστασίας της πλούσιας εθνικής πολιτιστικής παράδοσης της χώρας ,που "εστάλη" με το 34ο  Πανελλήνιο Αντάμωμα των Βλάχων.
Το τριήμερο Αντάμωμα  συνδιοργάνωσε  ο Δήμος Μετσόβου με την   Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Βλάχων ,υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.


φωτογραφίες Δημήτρης Σταύρου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]