Αντίδραση της ΝΔ σε πληροφορίες για συμφωνία στο «Βόρεια Μακεδονία»

Ψηλά διατηρούνται οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Την Κυριακή, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Documento» ανέφερε πως η λύση που έχει προταθεί από την ελληνική πλευρά, αφορά το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» στα σλαβικά. Μάλιστα, το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ η οποία με ανακοίνωσή της κατηγόρησε και πάλι την κυβέρνηση ότι διεξάγει τη διαπραγμάτευση εν κρυπτώ και πως τα κόμματα και οι πολίτες ενημερώνονται για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης από μέσα ενημέρωσης που αναλαμβάνουν «επισήμως χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ανέφερε: «Το είδαμε και αυτό. Αντί του κ. Τσίπρα, να ενημερώνει η γνωστή εφημερίδα της λάσπης τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες  για το όνομα 'Βόρεια Μακεδονία' που συμφώνησε η κυβέρνηση με τα Σκόπια. Δεν μας εκπλήσσει που το έντυπο που εκτέλεσε όλες τις συκοφαντικές επιθέσεις σε βάρος της ΝΔ και του Προέδρου της, αναλαμβάνει πλέον και επισήμως χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου».



Δ. Τζανακόπουλος: «Η μπάλα είναι στο τερέν της ΠΓΔΜ»

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε αργότερα το απόγευμα της Κυριακής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ είπε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο δικό τους τερέν».

«Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει από τον κ. Ζάεφ να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel». Ο κ. Τζανακόπουλος παραδέχθηκε, επιπλέον, ότι «δεν μπορεί να προεξοφλήσει τον χρόνο επικοινωνίας των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ», ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν έχει συμφωνηθεί τίποτε μέχρι να συμφωνηθούν όλα».

Παράλληλα, διαμήνυσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Τσίπρα, «καταβάλλοντας επίπονες προσπάθειες». Ο κ. Τζανακόπουλος, τέλος, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει μια «καθαρή θέση» σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]