Η ομάδα Γιάννενα -πόλη ελεύθερη απο καπνό σε εσωτερικούς χώρους στην Αστυνομία και στην Δημ.Αστυνομία

Η Ομάδα «ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ» στη Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομία.

Την Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας «ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ» επισκέφθηκαν τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Ιωαννιτών και συζήτησαν με τον διευθυντή της κ. Πάνο Μπαλούγια σχετικά με την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου στα Ιωάννινα. Η συζήτηση ανέδειξε τα προβλήματα, που υπάρχουν στην εφαρμογή του νόμου και  προτάθηκαν εκατέρωθεν λύσεις, ώστε να εκλείψουν φαινόμενα συστηματικής ή περιστασιακής παραβίασής του.
Μετά από τη συνάντηση αυτή, κρίθηκε απαραίτητο τις επόμενες μέρες να προγραμματιστεί άλλη μία, αυτή τη φορά με τον δήμαρχο Ιωαννίνων κ.  Θωμά Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού, κ. Νίκο Γκόλα -που είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας- προκειμένου οι προτεινόμενες λύσεις, που ανέδειξε η συζήτηση με τον κ. Μπαλούγια, να μεταφερθούν και σ’ εκείνους και να δρομολογηθούν όσες είναι αναγκαίες και εφικτές.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Ομάδας επισκέφθηκαν τον Β’ Διευθυντή της Αστυνομίας Ιωαννίνων, κ. Γεώργιο Βασιλείου. Στη συζήτηση, που ακολούθησε, τα μέλη της Ομάδας παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες της, ενώ συζήτησαν και ιδέες τους για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου και τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την Αστυνομία και τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας Ηπείρου.
Η Ομάδα «ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΠΟΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟ ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ» πιστεύει ότι το βέλτιστο αποτέλεσμα θα προκύψει από την καλλιέργεια μιας πολιτισμένης νοοτροπίας περί μη καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους και προς τον σκοπό αυτό θα συνεχίσει τις επαφές της με τον δήμο Ιωαννιτών, τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς της περιφέρειας Ηπείρου, τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες εμπλέκονται στην εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]