Ν. Βούτσης: «Τακτική φυγή» η αποχώρηση της ΝΔ από την προανακριτική για τη Novartis

Για «τακτική φυγή» της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την αποχώρηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την προκαταρκτική επιτροπή για την υπόθεση Novartis.

«Δεν πρόκειται περί άτακτης φυγής, αλλά τακτικής φυγής, μέσω της αποφυγής για μία συζήτηση και εξέταση κατ' αρχήν των αναφερομένων πολιτικών προσώπων, για τα οποία η Βουλή έχει αναλάβει κατά το Σύνταγμα την πρωτοβουλία, όπως θα έπρεπε, την αποφυγή αυτού του τύπου της περαιτέρω διερεύνησης, μέχρις ότου το θέμα πάει ξανά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πορισματικά, στη Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Βούτσης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ακόμη, πρόσθεσε πως «αυτή η τακτική δυστυχώς δεν βοηθάει στην αποκάλυψη των όποιων πραγματικών πλευρών, που είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν, της αλήθειας, σε αυτή την ιστορία» και υπογράμμισε ότι «η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη και όχι μόνο για τη Novartis, αλλά για όλα όσα δείχνουν το πώς έφτασε η χώρα εκεί που έφτασε».

Ο κ. Βούτσης επισήμανε, επίσης, ότι «οι πολιτικοί με την μεγαλύτερη ευαισθησία που θα πρέπει να μας διακρίνει, θα πρέπει να βοηθούμε μέσα από τις συνταγματικές επιταγές και διαδικασίες, εν προκειμένω της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει τις εργασίες της, να μην δυσκολεύουμε αυτές τις διαδικασίες». Διαφορετικά, όπως είπε, «από τις κραυγές για σκευωρία σιγά-σιγά αναφύεται και μία προβληματική για μία μεθοδευμένη συγκάλυψη, την οποία δεν θα πρέπει ούτε εν συνόλω ούτε επί μέρους το πολιτικό σύστημα να πάρει πάνω του».

Τέλος, ο πρόεδρος της Βουλής καυτηρίασε και την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς την «αναχρονιστική αναδίπλωση» που ενεργοποιήθηκε από κύκλους της Εκκλησίας.





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]