Συνάντηση του Υφ.Εξωτερικών με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΔΗΜΟΥ
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε σήμερα στο Γραφείο του με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών του Εξωτερικού κ. Χρυσόστομο Δήμου.
Στη συνάντηση ζητήθηκε από τον ΥΦΥΠΕΞ να κάνει ενημέρωση για τα μείζονα θέματα εξωτερικής πολιτικής, και κυρίως αυτά που έχουν σχέση με τα Ελληνοτουρκικά, τις διαπραγματεύσεις με τη ΦΥΡΟΜ, το Κυπριακό κλπ.
Ο κ. Κουίκ απάντησε ότι «η Ελλάδα είναι ο αδιαμφισβήτητος πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη ευρύτερη και εγγύτερη περιοχή, όπου μάλιστα έχει ένα νευρικό, απρόβλεπτο γείτονα, ο οποίος εκφράζεται επιθετικά, όχι μόνο εναντίον της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης, δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους το λεγόμενο Μουσουλμανικό τόξο, που ξεκινά από την Άγκυρα, περνά από το υπογάστριο της Βουλγαρίας, το Κόσσοβο, τα Σκόπια, την Αλβανία και φτάνει μέχρι τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Γι’ αυτό και οι εργώδεις διπλωματικές πρωτοβουλίες και προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης να κλείσουν ανοιχτά ζητήματα στη Βαλκανική, όπως το θέμα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ή ζητήματα που σχετίζονται με την Αλβανία, όπου σήμερα πραγματοποιεί επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς».
Επίσης, ο κ. Δήμου έθεσε στον Υφυπουργό θέματα που αφορούν τη νέα μορφή που θα πάρει το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, την ψήφο των Ομογενών, και ζητήματα ίσης φορολογικής μεταχείρισης των Ελλήνων της Διασποράς με τους Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]