Απο την κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών ..μέχρι και τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση ..Συνέντευξη Λ.Αυγενάκη στο epirus-tv-news


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ  και βουλευτής Ηρακλείου k.Λευτέρης Αυγενάκης ,σε συνέντευξή του στο epirus-tv-news.gr,μίλησε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης,για την περίφημη έξοδο απο τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο ,για τις κατασχέσεις  και τους πλειστηριασμούς που απειλούν χιλιάδες νοικοκυριά ,αλλά  και για τα περιστατικά βίας και ανομίας που πληθαίνουν καθημερινά.
Παράλληλα αναφέρθηκε στις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση που πλησιάζουν αλλά και στο ζήτημα της απλής αναλογικής .
Ο κ.Αυγενάκης   έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης  και για έλλειψη σοβαρότητας απέναντι στο μείζον θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ,επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση αδυνατεί να εξασφαλίσει στους πολίτες τα αυτονόητα,την ασφάλειά τους ...
Αναφορικά με την έξοδο της χώρας απο τα μνημόνια τον Αύγουστο ,ο κ.Αυγενάκης υπογράμμισε πως με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, που ψηφίστηκαν  ήδη  για το 2019 και το 2020, «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια» δεν υπάρχει.
Ερωτηθείς για τις κατασχέσεις  που απειλούν χιλιάδες νοικοκυριά ,ο κ.Αυγενάκης σημείωσε πως
οι 1.000 κατασχέσεις που γίνονται καθημερινά επιβεβαιώνουν την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης ,η οποία αναζητεί εναγωνίως τη σωτηρία της οικονομίας μέσω των πλειστηριασμών.
"Με την ανοχή της Κυβέρνησης, η βία και η ανομία επεκτείνονται από το κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Για τη ΝΔ ,τα θέματα ασφάλειας αποτελούν άμεση προτεραιότητα"επισήμανε ο Γραμματέας  της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, μιλώντας για τα περιστατικά βίας και ανομίας που καθημερινώς πληθαίνουν .
Απο την ατζέντα της τηλεφωνικής συνέντευξής   του στο epirus-tv-news, δεν έλειψε και το θέμα των εκλογών της Αυτοδιοίκησης που πλησιάζουν ,με τον κ.Αυγενάκη να υπογραμμίζει τον προγραμματισμό και τις πυρετώδεις  ετοιμασίες  του κόμματος πριν την μάχη στις κάλπες ,επισημαίνοντας  αναφορικά με το θέμα  των ψηφοδελτίων στον νομό Ιωαννίνων ,πως η ΝΔ δεν  μοιράζει  θέσεις και χρίσματα  αλλά κάνει πάντα  ό,τι είναι καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ.Αυγενάκης  εξήγησε τέλος  γιατί  η παράταξη της ΝΔ είναι αντίθετη με την εφαρμογή της απλής αναλογικής , υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια ρύθμιση είναι χτύπημα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς αποτρέπει τη σταθερότητα της διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη 

1)Δημοσιογράφος : Πρόσφατα βρεθήκατε με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. στην Ορεστιάδα, προφανώς σε μια επίσκεψη-ένδειξη συμπαράστασης προς τους δύο Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.Πιστεύετε πως οι χειρισμοί της Κυβέρνησης ευθύνονται για την συνεχιζόμενη κράτησή τους; Η Ν.Δ. πως θα αντιμετώπιζε το ζήτημα;

Λευτέρης Αυγενάκης:Επιτρέψτε μου να τονίσω πως στο παρελθόν τέτοια θέματα λύνονταν σε μερικές ώρες. Επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δύο αξιωματικοί μας παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές της Αδριανούπολης για ένα σχεδόν μήνα, χωρίς κάνεις να ξέρει για πόσο ακόμα. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως. Δεν μπορεί να εξασφαλίζει στους πολίτες τα αυτονόητα, ούτε καν την ασφάλειάτους.
Η Κυβέρνηση, αντί να προνοήσει για να μην δοθεί καμία αφορμή στην Τουρκία, βρέθηκε με ευθύνη της μπροστά σε τετελεσμένα. Επιπλέον, για αρκετές μέρες υποβάθμισε τις ενέργειες της Τουρκίας και δεν αντιμετώπισε το περιστατικό άμεσα, αποφασιστικά και κυρίως συντονισμένα. Θυμίζουμε ότι την ώρα που οι δύο στρατιωτικοί μας –σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν – βρίσκονταν ήδη από τις πρώτες μέρες σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, μιλούσε για «σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο». Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλούσε για «ομήρους», ενώ ο αναπληρωτής του τον άδειαζε καταλογίζοντάς του «υπερτροφικό λόγο». Η αλλοπρόσαλλη αυτή στάση επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι μέχρι πρότινος η μισή Κυβέρνηση χαρακτήριζε το θέμα «διμερές», ενώ η άλλη μισή «διεθνές». Έπρεπε να περάσουν 25 μέρες για να συνειδητοποιήσει η κυβέρνηση  ότι το θέμα δεν είναι σύνηθες και ότι χρειάζεται απαραιτήτως να διεθνοποιηθεί. Κάτι που έλεγε ήδη από την πρώτη στιγμή η Νέα Δημοκρατία που αντιμετώπισε το θέμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήδη από την επίσκεψή του στις Η.Π.Α. προ δεκαημέρου, όπως και στο Κατάρ, τη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ., αλλά και σε όλες τις συνεντεύξεις του σε ξένα Μ.Μ.Ε. απαρίθμησε μια προς μια όλες τις ενέργειες της τουρκικής προκλητικότητας και έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο αξιωματικών μας ως την κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας τονίζοντας την ανάγκη να γυρίσουν άμεσα στην Πατρίδα μας.


2)Δημοσιογράφος: Η Κυβέρνηση «διαφημίζει» σε κάθε ευκαιρία την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον προσεχή  Αύγουστο. Ποιο το σχόλιό σας; 

Λευτέρης Αυγενάκης:Με μέτρα 5,1 δισ. ευρώ περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου, που ήδη ψήφισαν για το 2019 και το 2020, «καθαρή έξοδος από τα μνημόνια» δεν υπάρχει. Είναι ακόμη ένα ψέμα των κυβερνώντων για να «χρυσώσουν» το χάπι των μέτρων, που έρχονται και για τα οποία φέρουν ακέραιη την ευθύνη. Το αφήγημα περί οριστικής λήξη των Μνημονίων είναι ακόμα μια απέλπιδα προσπάθεια δημαγωγήσεις του ελληνικού λαού. Πρόκειται μόνο για την τυπική, μόνο, λήξη του 3ου προγράμματος οπότε σταματά η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της χώρας, ενώ διατηρούνται στο ακέραιο οι σκληρές υποχρεώσεις της Χώρας. Αυτές που μας φόρτωσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για πολλά χρόνια ακόμα, με αυτό που αποκαλούμε 4ο Μνημόνιο.


3)Δημοσιογράφος : Κατασχέσεις απειλούν χιλιάδες, αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Ποια η θέση της Ν.Δ. απέναντι στους πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας;
Κυρία Παπαθανασίου, πλέον γίνονταισχεδόν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Κάτι που επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά, την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης η οποία αναζητεί εναγωνίως τη σωτηρία της οικονομίας μέσω των πλειστηριασμών. Από την 1η Ιανουαρίου του 2018 δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα πλαίσιο προστασίας για τη λεγόμενη λαϊκή κατοικία. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε επιλέξει και είχε προστατεύσει μέχρι τέλους την πρώτη κατοικία.
Σήμερα, τα χρέη των πολιτών, μόνο προς την εφορία, ξεπέρασαν τα 102 δις ευρώ. Ένας στους δύο Έλληνες φορολογούμενους αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους  στην εφορία. Και πάνω από 1 εκατ. πολίτες έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί για χρέη προς τις τράπεζες, ενώ από το Μάιο -με απόφαση της Κυβέρνησης- θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιοαπό αυτούς που έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Κατά τα άλλα, η ανερμάτιστη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για μια δήθεν καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια. Είναι άλλη μια βρώμικη απάτη. Γι’ αυτό, ακριβώς η μόνη λύση είναι η πολιτική αλλαγή. Και αυτό το γνωρίζουν πλέον καλά οι Έλληνες πολίτες.


4)Δημοσιογράφος: Τα περιστατικά βίας και ανομίας πληθαίνουν. Η ΝΔ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι υποθάλπει τα φαινόμενα αυτά. Που στηρίζετε την κριτική σας;
Πλέον η έννοια της ασφάλειας έχει δύο επίπεδα: τη δημόσια τάξη και τη σταθερότητα στα γεωπολιτικά μας ζητήματα.  Για τη ΝΔ, αποτελούν άμεση προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας. Η ασφάλεια του πολίτη είναι μια πάρα πολύ σημαντική αξία. Η ελευθερία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ασυδοσία. Με την ανοχή της Κυβέρνησης, η βία και η ανομία επεκτείνονται από το κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Η ΝΔ θα σταματήσει τα φαινόμενα αυτά την επομένη κιόλας των εκλογών. Η πολιτεία δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται, θα αισθάνονται ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους.


5)Δημοσιογράφος:Οι εκλογές στην Αυτοδιοίκηση πλησιάζουν. Η ΝΔ είναι έτοιμη για την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών;Έχουν κλείσει τα ψηφοδέλτια για τον νομό Ιωαννίνων;
Υπάρχει προγραμματισμός και ετοιμαζόμαστε συνεχώς για την μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών. Σε ό,τι αφορά τον νομό Ιωαννίνων ως Γραμματέας έχω πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις στην περιοχή γνωρίζω τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και έχω σαφή εικόνα για το στελεχιακό δυναμικό της Παράταξής μας. Ο νομός διαθέτει πρόσωπα ικανά και χρήσιμα για τον τόπο. Προσωπικότητες ικανές να ενώσουν και να παράξουν χρήσιμο πολιτικό έργο.Αναφορικά με τα ψηφοδέλτια τονίζω πως δεν μοιράζουμε θέσεις και χρίσματα. Κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες.


6)Δημοσιογράφος:Σε ό,τι αφορά πάλι την Τοπική Αυτοδιοίκηση,  γιατί είστε ενάντια στην εφαρμογή της απλής αναλογικής;
Η Κυβέρνηση αγνοεί ότι ένα εκλογικό σύστημα πρέπει να διασφαλίζει την αντιπροσωπευτικότητα και την αποτελεσματική διακυβέρνηση και η απλή αναλογική δεν οδηγεί σε αυτά. Είμαστε απολύτως αντίθετοι στην απλή αναλογική για την Αυτοδιοίκηση. Μια τέτοια ρύθμιση είναι χτύπημα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς αποτρέπει τη σταθερότητα της διοίκησης και αποδυναμώνει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Επιμέλεια Παπαθανασίου Στέλλα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]