ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια εκπονεί ο Δήμος Αρταίων

Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια εκπονεί ο Δήμος Αρταίων
Με στόχο την δημιουργία ενός «οδικού χάρτη έργων» για την βιώσιμη ενέργεια και την περιβαλλοντική αναβάθμισή του, ο Δήμος Αρταίων θα εκπονήσει το επόμενο διάστημα Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια (ΣΔΒΕ). Η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου υπεγράφη από το Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.
Το Σχέδιο Δράσης, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε  102.721,17€, (χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ-ΠΕΠ Ηπείρου) θα αποτελέσει το εργαλείο ενεργειακού σχεδιασμού του Δήμου, θα αποτυπώσει την ενεργειακή στρατηγική του και θα περιγράφει τις δράσεις που σκοπεύει να υλοποιήσει ο Δήμος Αρταίων για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προώθηση των ΑΠΕ, των πράσινων προμηθειών και της βελτίωσης της ενεργειακής συμπεριφοράς των πολιτών. Στη συνέχεια, οι παρεμβάσεις αυτές θα υποβληθούν για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, ενώ προτεραιότητα στην ένταξη θα έχουν οι πόλεις που έχουν ενταχθεί στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» για την μείωση των ρύπων, όπως είναι ο Δήμος Αρταίων.
«Ο Δήμος Αρταίων θα επωφεληθεί σημαντικά από την εκπόνηση και εφαρμογή Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια. Η υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και εγκαταστάσεις, στον δημοτικό φωτισμό και στις δημοτικές μεταφορές, θα μας οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας και εξοικονόμηση δημοτικών πόρων, οι οποίοι κατά συνέπεια μπορούν να διατεθούν σε άλλα έργα και δράσεις του Δήμου, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος, προς όφελος των συμπολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Με το Σχέδιο θα γίνει πλήρης καταγραφή των δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων, των δημοτικών οχημάτων, και των βασικών χαρακτηριστικών τους, ενώ θα υπολογιστούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες του Συμφώνου των Δημάρχων.
Επιπλέον, στο σχέδιο θα περιλαμβάνονται δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν για την εξοικονόμηση ενέργειας, την προώθηση των ΑΠΕ, των πράσινων προμηθειών και της βελτίωσης της ενεργειακής συμπεριφοράς των πολιτών. Η διάρκεια υλοποίησης της μελέτης ορίζεται σε 10 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]