ΤΟ ΚΚΕ Ιωννίνων για τα 44 χρόνια απο την εξέγερση του Πολυτεχνίου

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΙΣ  17:30 ΣΤΗΝ ΔΟΜΠΟΛΗ

Σαράντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973 και η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου γίνεται σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές. Μετά την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ η Ελλάδα μπλέκεται βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και αντιθέσεις.
Οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας, ενάντια στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννάει φτώχεια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.
Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973, αποτελεί πολύτιμη πηγή πείρας για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες. Και φέτος θα βρεθούν αυτοί που θα εμφανίζονται ως τιμητές του Πολυτεχνείου την ίδια στιγμή που τσακίζουν τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας, που δίνουν γη και νερό σε αυτούς που δολοφονούν ολόκληρους λαούς. Αυτό κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που, στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας, αναβαθμίζει την αμερικάνικη βάση στη ΣΟΥΔΑ, φορτώνει στις πλάτες του λαού 2,4 δισ. δολάρια για την αναβάθμιση των «F-16», μια δαπάνη που καμία σχέση έχει με την άμυνα της χώρας. Αυτό κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και φέτος θα βγουν από τις τρύπες τους οι νοσταλγοί της Χούντας και των βασανιστών της να κάνουν λόγο για «μύθο» του Πολυτεχνείου αλλά και για τα «καλά» της Χούντας. Αυτό κάνει η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή και άλλοι. Άλλοι με διάφορους τρόπους θα διαστρεβλώνουν τα συμπεράσματα απ΄τον ξεσηκωμό για να δικαιολογούν τη βάρβαρη πολιτική τους.
Η πείρα των 44 χρόνων αναδεικνύει το πραγματικό ζήτημα για την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, σε κάθε ιστορική φάση και καμπή, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στον καπιταλισμό, με στόχο την εργατική - λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Μόνο έτσι η εργατική - λαϊκή πάλη, που αναπτύσσεται στο έδαφος των οξυμένων προβλημάτων, για την υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς και κάλυψη των απωλειών, για μεταφορά των φορολογικών βαρών στο μεγάλο κεφάλαιο, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, για αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς, θα γίνεται πιο αποτελεσματική, θα μπορεί ν' αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, ν' αποσπά κάποιες κατακτήσεις, όταν δηλαδή βάζει στο στόχαστρο την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.
Συνεχίζουμε την πάλη για να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων, για να κατακτήσει ο λαός την εξουσία και να γίνει κυρίαρχος του πλούτου που παράγει.
Ο 20ος αιώνας «άνοιξε» με την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση στη Ρωσία. Ο 21ος αιώνας θάναι αιώνας νέων σοσιαλιστικών επαναστάσεων, που θα οδηγήσουν ξανά την ανθρωπότητα στην πρόοδο! Η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπό, ο σοσιαλισμός, είναι το μέλλον!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική πορεία που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, Φοιτητικοί Σύλλογοι, σωματεία και φορείς, προς τιμήν του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 17:30 στη Δόμπολη. Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο στη Δόμπολη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]