Ιωάννινα:Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αρχιτεκτονικής έκθεσης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

 Την Παρασκευή, 06.10.2017 και ώρα 7:00μ.μ., πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αρχιτεκτονικής έκθεσης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), όπου για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν δώδεκα εργασίες - προτάσεις με θέμα τα Ιωάννινα και τις γειτονικές περιοχές απόφοιτων αρχιτεκτονικών σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Την έκθεση, που συνδιοργάνωσαν η Οργανωτική Επιτροπή και ο Δήμος Ιωαννίνων, εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε τη σπουδαιότητα της έκθεσης για την πόλη στην κατεύθυνση έναρξης ουσιαστικού διαλόγου των νέων επιστημόνων με τους τοπικούς φορείς.
   Χαιρετισμό στην έκθεση απεύθυνε, επίσης, ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Σμύρης, αρχιτέκτων, ο οποίος  αναφέρθηκε στο ρόλο της αρχιτεκτονικής εκπαίδευσης και παιδείας, στον αρχιτεκτονικό λόγο και στο αρχιτεκτονικό «ποιείν».
   Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν οι:  π. Σέργιος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Γιάννης Καραγιάννης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ν. Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τάσος Παπασταύρος, πρ. Δήμαρχος Ιωαννίνων, αρχιτέκτων, Άρης Μπαρτζιώκας, υπεύθυνος της δημοτικής παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ», καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μαρία Χατζηαντωνίου, προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ιωαννιτών, καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κυρίως της Αρχιτεκτονικής Σχολής, αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί της πόλης, καλλιτέχνες και δεκάδες πολίτες.
   Τον πετυχημένο συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχαν αναλάβει οι αρχιτεκτόνισσες – μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Βίρνα Κούτλα και Ασημίνα Παρασκευοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]