Συσκέψεις σε Πανεπιστήμιο & ΤΕΙ ενόψει του Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ηπείρου

Συσκέψεις σε Πανεπιστήμιο & ΤΕΙ ενόψει του Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ηπείρου

Επίσκεψη και διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποίησε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη σε Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου, στα πλαίσια της προετοιμασίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Ήπειρο (23 & 24 Οκτωβρίου στα Ιωάννινα).
Στη συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γ. Καψάλη, συζητήθηκαν τα θέματα αιχμής της λειτουργίας του Πανεπιστημίου, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης του Ιδρύματος στα επόμενα χρόνια. Ο πρύτανης τόνισε την επιτυχημένη πορεία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, ως πόλου προσέλκυσης ξένων φοιτητών.
Στη συζήτηση με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Ευρ. Γλαβά, κυρίαρχο θέμα ήταν η προοπτική ανάδειξης του έργου των Τμημάτων του Ιδρύματος στην τοπική κοινωνία, ενώ τέθηκε στο διάλογο και η πρόταση των ΤΕΙ για τη δημιουργία πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Ήπειρο.
Τόσο με τον κ. Καψάλη όσο και με τον κ. Γλαβά συζητήθηκαν ακόμη σημεία για την υλοποίηση του Ενιαίου Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως τα είχε αναφέρει και ο Υπουργός Παιδείας στην τελευταία επίσκεψή του στην περιοχή τον Απρίλιο 2017 και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν από κοινού και σε μελλοντική συνάντηση υπό το Υπουργείο Παιδείας, όπου έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία δημιουργίας αρμόδιας επιτροπής.
Η Μερόπη Τζούφη, προερχόμενη από το χώρο της Γ’ βάθμιας Εκπαίδευσης, επεσήμανε στους Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων, ότι αναγκαία συνθήκη για την υλοποίηση του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας στην Ήπειρο, είναι ο καθορισμός συγκεκριμένων κριτηρίων αξιοκρατικής αξιολόγησης, ύστερα από ενδελεχή συζήτηση σε όλα τα συλλογικά όργανα και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στη συνέχεια η βουλευτής Ιωαννίνων συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, κ. Μ. Πασχόπουλο, για την πορεία του διαλόγου (στο ΚΕΣΥ) που αφορά στις Ιατρικές Ειδικότητες, ώστε να βελτιωθεί το παρεχόμενο επίπεδο εκπαίδευσης, αλλά και να δοθούν κίνητρα στους νέους ιατρούς, για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε κάποιες άγονες, απαραίτητες όμως ειδικότητες γιατρών. Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος της Ιατρικής δεσμεύθηκε να αποστείλει προτάσεις σχετικά με την ανάπτυξη του Τμήματος (που κλείνει 40 χρόνια λειτουργίας φέτος), ενόψει του Συνεδρίου για την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με το νεοεκλεγέντα Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, κ. Ι. Γεωργίου, τον οποίο συνεχάρη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του. Ο κ. Γεωργίου από τη μεριά του αναφέρθηκε στο νέο νόμο για τη λειτουργία των ΑΕΙ, ο οποίος ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο, λέγοντας ότι αποσαφηνίζει σε μεγάλο βαθμό το έργο και τις αρμοδιότητες της Κοσμητείας. Στο ίδιο μήκος κύματος, η βουλευτής Ιωαννίνων κάλεσε τον Κοσμήτορα να καταθέσει άμεσα προτάσεις για τις προοπτικές ανάπτυξης την Σχολής Επιστημών Υγείας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]