Ιωάννινα:Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ημερίδα για την Αγροτική Ανάπτυξη

Την Παρασκευή 29/09/2017 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Du Lac Ημερίδα, με θέμα: "Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020: θέματα Πρωτογεννούς Τομέα", την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών & ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Ένωση Αγροτών", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην Ημερίδα, η οποία στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία & την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, συμμετείχαν προσκεκλημένοι ομιλητές, οι οποίοι ανέπτυξαν & ανέλυσαν θέματα, σχετικά με τις προοπτικές που υπάρχουν για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Ηπείρου, το ρόλο της έρευνας, στην καινοτομία της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, τα σχέδια βελτίωσης αγροκτηνοπτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, καθώς & για τη βιολογική παραγωγή, τη μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, αλλά & για τις δυνατότητες χρηματοδότησης, την αδειοδότηση εγκαταστάσεων & τα κόκκινα δάνεια των αγροτών.
Την Ημερίδα "άνοιξαν" με χαιρετισμό οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη & Ιωάννης Στέφος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. "ΕΝΩΣΗ αγροτών", κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.
Η Μερόπη Τζούφη αρχικά ανέφερε ότι, παρόλο που η Ήπειρος είναι από της φτωχότερες Περιφέρειες της Ευρώπης, έχει πολλές δυνατότητες και πλεονεκτήματα, στα οποία πρέπει να στρέψει την προσοχή της. Συνεπώς, πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη Ημερίδα μπορούν να συμβάλλουν στην εξεύρεση νέων τρόπων ουσιαστικής ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα.
Η Βουλευτής συνέχισε, δίνοντας έμφαση στη χρησιμότητα της καινοτομίας στην παραγωγή και στη μεταποίηση των προϊόντων, προκειμένου να βελτιωθεί η παραγωγική διαδικασία, αλλά και να αναζητηθούν νέοι τρόποι διάθεσης των αγαθών στις αγορές, τις εγχώριες και του εξωτερικού, μέσα από καινοτόμες δράσεις, ώστε να δημιουργηθεί η δυναμική που θα αλλάξει το τοπίο και θα δώσει ώθηση στην οικονομία της Ηπείρου.
Κλείνοντας, η Βουλευτής τόνισε την αναγκαιότητα για καλύτερη οργάνωση και σχεδιασμό, ώστε, με την ταυτόχρονη αναζήτηση και των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, ο αγροτοκτηνοπτηνοτροφικός τομέας να παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση και τα προσδοκόμενα αποτελέσματα, που θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη στην Περιφέρειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]