Θεραπεία κατά του οξειδωτικού stress

Βρισκόμαστε στην καρδιά των καλοκαιρινών διακοπών, με τους περισσότερους από μας να χαίρονται την θάλασσα και τον ήλιο.
Χαλαρώνουμε μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας, διαβάζοντας κάποιο βιβλίο ξαπλωμένοι στην παραλία ή παίζοντας ρακέτες, κάνοντας σκι και ότι άλλο βοηθά τον καθένα από μας να ξεδίνει λιγάκι από το απαιτητικό πρόγραμμα του Χειμώνα. Όλα αυτά όμως, ίσως οδηγούν σε χαλάρωση των κανόνων περιποίησης και προστασίας του δέρματος, μας εξηγεί η κυρία ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ
Το Καλοκαίρι υπάρχει μεγάλη ανάγκη  για ενυδάτωση και φυσικά ανάγκη προστασίας από τον ήλιο που είναι μια από τις κυριότερες αιτίες δημιουργίας  ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες  Οξυγόνου είναι ιδιαίτερα τοξικές και οδηγούν σε  πρόωρη γήρανση του δέρματος. Υπενθυμιστικά,  σημαντικοί οξειδωτικοί παράγοντες είναι επίσης, το κάπνισμα, το άγχος και η παχυσαρκία. 

Έτσι συνηθέστερα επιστρέφοντας από τις διακοπές και καθώς τελειώνει το Καλοκαίρι, το δέρμα είναι ξηρό, αφυδατωμένο και με λεπτή ρυτίδωση. Ίσως κάποιες πανάδες να έχουν εμφανιστεί και γενικά το δέρμα ειδικά του προσώπου που είναι εκτεθειμένο περισσότερο στον ήλιο,  να είναι  θαμπό, να έχει χάσει την λάμψη και την φρεσκάδα του.
Παρακάτω θα δοθούν μερικές συμβουλές για το πώς μπορούμε να επαναφέρουμε το δέρμα  μετά το οξειδωτικό stress της Καλοκαιρινής περιόδου.
Αρχικά αυξήστε την λήψη νερού και  φρούτων. Χρησιμοποιήστε βιταμίνες C και Ε . Υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα επανόρθωσης του δέρματος αρχικά με Βιταμίνη  C, στην συνέχεια με Βιταμίνη Ε και τέλος με Βιταμίνη Α.
Η εφαρμογή αντιοξειδωτικής θεραπείας στην συνέχεια, θα προσφέρει στο πρόσωπό σας την χαμένη λάμψη , το σφρίγος και την φρεσκάδα της νιότης. Θα βοηθήσει λεπτές ρυτίδες και τυχόν δυσχρωμίες.
Η αντιοξειδωτική θεραπεία νέας γενιάς γίνεται σε 2 επίπεδα Α και Β. Το θεραπευτικό πρωτόκολλο αντιοξείδωσης Α εναλλάσσεται με το πρωτόκολλο Β για περίπου 4 μήνες. Τα διάφορα στάδια της θεραπείας εξατομικεύονται, ώστε να δρούμε αποκλειστικά με βάση τις ανάγκες του δέρματος . Συνήθως μια διαγνωστική εξέταση στην οποία μελετάμε την συχνότητα των κυττάρων του δέρματος, μας βοηθά να προσαρμόσουμε την θεραπεία στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε δέρματος. Κάθε θεραπεία έχει 8 στάδια .
Σε γενικές γραμμές ξεκινάει με προετοιμασία, βαθύ καθαρισμό και απολέπιση για την απομάκρυνση των ρύπων και των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Στην συνέχεια , εφαρμόζεται Peeling σε μορφή gel, που δρα χωρίς να ερεθίζει . Το είδος του Peeling που θα χρησιμοποιηθεί εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διαγνωστικής εξέτασης .Στο επόμενο στάδιο εφαρμόζεται μάσκα με Βιταμίνη C ή μάσκα χρυσού και διαμαντιών. Τέλος εφαρμόζεται μάσκα Led στην οποία χρησιμοποιούμε το κόκκινο φως για διέγερση ινοβλαστών, παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης .
Κανένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν ξεπλένεται και δεν εξουδετερώνεται , όπως ίσως έχετε συνηθίσει να γίνεται με τα κλασικά Peelings. Αντιθέτως , κάποιες φορές , όταν κρίνεται απαραίτητο, όλα τα υλικά κλείνονται κάτω από ένα film  φωσφολιπιδίων ,το οποίο δεν επιτρέπεται να απομακρυνθεί από το πρόσωπο για 24 ώρες.
Υπάρχει γενικά, πληθώρα υλικών που συνδυάζονται στα αντιοξειδωτικά πρωτόκολλα. Σίγουρα ένα από αυτά ταιριάζει στις ανάγκες σας. Επιστρέφοντας από τις διακοπές σας αναζητήστε ένα Δερματολόγο γνώστη των αντιοξειδωτικών θεραπειών, ώστε να επανορθώσετε τις βλάβες που δημιούργησε κατά κύριο λόγο ο ήλιος. Είναι η νεότερη μορφή πρόληψης των σημείων φωτογήρανσης.
Σημείωση: Η αντιοξειδωτική θεραπεία είναι χρέος κάθε γυναίκας που ζει σε Μεσογειακές συνθήκες και επομένως το δέρμα της υφίσταται συνεχώς  οξειδωτικό  stress. Πρόκειται για  προληπτική, αλλά και  επανορθωτική θεραπεία. Βρίσκεται ένα βήμα πριν την μεσοθεραπεία και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, θα σας δικαιώσει για την επιλογή σας να  την αναζητήσετε. Είναι θεραπεία ευχάριστη, χωρίς πόνο και μελανιές. Έχει άριστα αποτελέσματα  και είναι οικονομικά προσιτή.
arnaoutoglou.jpg

ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ

stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]