Ιωάννινα: Δυναμική κινητοποίηση των πυροσβεστών στα Ιωάννινα[βίντεο-φωτο]

Δείτε τί δήλωσαν στα τοπικά ΜΜΕ ο κ.Μαριέλης Ζώης ,πρόεδρος Ενωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου και ο κ.Δ.Βλάχος μέλος της  Ε.Υ.Π.Σ. ΗΠΕΙΡΟΥ .

Ενστολη κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στις 10.30 οι πυροσβέστες ,στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβετικής Διοίκησης στα Ιωάννινα,διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και το υποβαθμισμένο σύστημα πυρασφάλειας.
H Γενική Συνέλευση του Σωματείου αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης στα Ιωάννινα, καθώς και σε κεντρικό επίπεδο στην Αθήνα (Βουλή, Υπουργείο κ.α.) από την Ομοσπονδία.
Πυροσβέστες μόνιμοι ,5ετείς και συμβασοούχοι συμμεχτείχαν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση .
Οπως επισημαίνει η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών" ,οι συνθήκες που καλούμανται  να δουλέψουν στα συμβάντα που εκδηλώνονται στην αντιπυρική περίοδο (όχι μόνο δασικές πυρκαγιές, αλλά και πυρκαγιές κατοικιών - εγκαταστάσεων, τροχαία ατυχήματα απεγκλωβισμοί κ.α.), χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα,ενώ για μια  ακόμη χρονιά  καλούνται να  καλύψουν τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις στον τομέα της πυρασφάλειας – πυροπροστασίας, προκειμένου να προστατεύσουν  το δασικό πλούτο και την ασφάλεια των πολιτών, από τις πυρκαγιές.
Παράλληλα στο Πυροσβεστικό Σώμα διατηρούνται οι μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό,αφού δεν μονιμοποιήθηκαν οι πυροσβέστες  5ετούς θητείας όπως  είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και οι εποχικοί συμβασιούχοι διανύουν την τελευταία αντιπυρική περίοδο εργασίας τους. Διατηρούνται επίσης  οι μεγάλες ελλείψεις στον εξοπλισμό, στα εναέρια μέσα,ενώ διατηρούνται τα παλιά οχήματα, τα ακινητοποιημένα λόγω βλαβών, τα φθαρμένα ελαστικά, καθώς και οι ανεπαρκείς υποδομές των πυροσβεστικών υπηρεσιών της περιφέρειάς Ηπείρου
 Αυξάνονται  τέλος οι σοβαροί τραυματισμοί και οι θάνατοι  ανδρών της Π.Υ  συνέπεια απουσίας των  βασικών μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας στη δουλειά.
Παράλληλα ,η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου ,παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και  όλους τους πολιτικούς φορείς της περοφ.Ηπείρου ,ζητώντας μεταξύ άλλων την άμεση επισκευή όλων των ακινητοποιημένων οχημάτων είτε από μηχανικές βλάβες είτε από παλαιωμένα ελαστικά,την άμεση προμήθεια σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, την άμεση επάνδρωση με προσωπικό της Π.Υ Πάργας και Π.Κ Φιλιατών κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]