«Πρώτο κόμμα» η αδιευκρίνιστη ψήφος σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα επτά μονάδων υπέρ της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research που έγινα για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής».
Αυτό που ξεχωρίζει, ωστόσο, για άλλη μια φορά, είναι το μούδιασμα του εκλογικού σώματος, καθώς η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 27%, ξεπερνώντας το ποσοστό της ΝΔ που εμφανίζεται ως πρώτο κόμμα!
Αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά των κομμάτων την πρόθεση ψήφου διαμορφώνονται ως εξής:
ΝΔ: 23,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 16,2%
Χρυσή Αυγή: 6,6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): 6,4%
ΚΚΕ: 6,1%
ΑΝΕΛ: 2,6%
Ένωση Κεντρώων: 2,3%
Ποτάμι: 1,6%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,6%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%
Λαϊκή Ενότητα: 1,1%
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 27%
Με την αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η διαφορά υπέρ της ΝΔ ανεβαίνει στις 9,6 μονάδες, με τα ποσοστά να διαμορφώνονται σε 31,8% για τη ΝΔ και 22,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα ποιό κόμμα θα έβγαινε πρώτο εάν γίνονταν εκλογές (παράσταση νίκης), η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 61,5%.
Η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού υποχώρησε μία μονάδα σε σχέση με δύο μήνες πριν και έφτασε στο 22,5%, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδοχή 30,5%, ενώ κανέναν από τους δύο απαντά το 44% και ένα 3% λέει «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».
Για την συμφωνία στο Eurogroup ποσοστό 58,5% την κρίνει αρνητικά, ενώ το 32,5% θετικά και μάλλον θετικά.
Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας της Κάπα Reasearch δείχνουν ότι οι πολίτες κατασταλάζουν στις προτεραιότητες που θέτουν τα επόμενα χρόνια, οι οποίες ελάχιστα ταυτίζονται με τα προγράμματα των κομμάτων.
Η λύση που αναζητούν όμως είναι πολιτική, στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι ακραία και εξωθεσμική. Αυτά που θέλουν είναι ανάπτυξη, δουλειές, πολιτική σταθερότητα, επιστροφή των παιδιών τους από το εξωτερικό.
Στο ερώτημα αν η χώρα και η οικονομία βρίσκονται λίγο πριν από την έξοδο στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, περισσότεροι από επτά στους δέκα ερωτηθέντες (76%) απαντούν αρνητικά, ενώ θετικά απαντά το 23,5%.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 21-22 Ιουνίου 2017 σε δείγμα 1.004 ατόμων στις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ η συλλογή των στοιχείων έγινε μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]