Συγκέντρωση και πορεία συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα (ΦΩΤΟ)

Με πορεία στη Βουλή ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση των συμβασιούχων στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση. Αργότερα αναμένεται να συνεδριάσει η ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την πορεία των κινητοποιήσεων.

«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Μόνιμη δουλειά ζητάει η εργατιά, κόντρα σε μνημόνια και αφεντικά» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία.

Η πορεία φτάνοντας στη Βουλή αναγκαστικά σταμάτησε στην Βασιλίσσης Σοφίας, η οποία ήταν κλειστεί στο ύψος των «λουλουδάδικων» αφού σε μια νέα κυβερνητική επίδειξη αυταρχισμού η αστυνομία έχει παρατάξει κλούβες των ΜΑΤ.

Νωρίτερα συμβασιούχοι που ήρθαν από πολλές περιοχές της χώρας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Εκεί μίλησαν ο Ηλίας Σταμέλος, δήμαρχος Καισαριανής, μεταφέροντας τον αγωνιστικό χαιρετισμό των 5 δημάρχων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βαγγέλης Βασιλάκος, μέλος της Παναττικής Επιτροπής Συμβασιούχων, η Σοφία Εξαδάκτυλου, εκ μέρους της Επιτροπής Συμβασιούχων Θεσσαλονίκης και ο Χρύσανθος Κυριαζής, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομού Αττικής. Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πάτρας και Χαϊδαρίου, Ανδρέας Αθανασόπουλος και Μόσχος Χουδελούδης, αντίστοιχα. Επίσης παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης και εργαζόμενοι του δημοσίου στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 11 το πρωί έως την λήξη της βάρδιας.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν  συμβασιούχοι από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Θεσπρωτία, Βόλο, Βόρεια Εύβοια, Πυλαία - Χορτιάτη, Αμφίπολη Σερρών κλπ, ενώ τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν συνδικάτα και φορείς.
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]