Καναλάκι:Πέφτει η αυλαία ..στο επώδυνο κεφάλαιο για την οικογένεια του ήρωα Βασίλη Τριάντη ...

Το  ύστατο χαίρε θα πει την Παρασκευή 26  Μαΐου η Κύπρος σε πεσόντες-αγνοούμενους στρατιώτες της ΕΛΔΥ(Ελληνικής Δύναμης Κύπρου) που έπεσαν ηρωικά υπερ βωμών και εστιών προασπιζόμενοι κατά την τουρκική εισβολή του 1974 την ανεξαρτησία και την εδαφική κυριαρχία της Κύπρου .
Ενώπιον των λειψάνων των μαχητών θα αναπεμφθεί    δέηση στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, στην οποία θα είναι παρόντες, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος, κ.Πάνος Καμμένος. Στην συνέχεια, άνδρες της   Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και της Εθνικής Φρουράς θα μεταφέρουν τις λειψανοθήκες στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας και με μεταγωγικό C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα φθάσουν στην Αθήνα και θα ταφούν στην γενέτειρα, ή στον τόπο της διαμονής τους.
Στην Ελλάδα επιστρέφουν το επόμενο διήμερο τα οστά 17 αγνοούμενων ,ενώ οι οικείοι των αδικοχαμένων ανδρών της ΕΛΔΥΚ   μετέβησαν  στην Κύπρο .
όπου  ενημερώθηκαν απο αρμοδίους για τη διαδικασία της ταυτοποίησης ,  έχοντας  στο πλευρό τους και ειδικούς  σε θέματα ψυχολογικής στήριξης.
Καναλάκι Πάργας
Δίπλα στους τάφους των γονιών του ,στο κοιμητήριο Καναλακίου θα τοποθετηθούν  τα οστά του  αγνοούμενου επι 43 έτη φαντάρου της κυπριακής τραγωδίας ,  Βασίλη Τριάντη ,απο την  Ανω Σκαφιδωτή Πάργας.
Σύμφωνα με  πληροφορίες  τα οστά του Βασίλη Τριάντη  θα φτάσουν στο Καναλάκι  το απόγευμα του Σαββάτου,ενω το πρωί της Κυριακής 28 του Μάη θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία  για να ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Καναλακίου με μια εκδηλωση ,στην οποία στρατιωτικό άγημα θα αποδώσει τιμές.
Ετσι  θα κλείσει  το επώδυνο κεφάλαιο για την οικογένεια του  ήρωα Βασίλη Τριάντη ,το ερχόμενο Σαββατοκύριακο...43 χρόνια μετά τον θάνατό του ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]