Σύσκεψη των συνταξιούχων των Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε εχθές Δευτέρα  29 Μάη 2017,
σύσκεψη των συνταξιούχων των Ιωαννίνων,  με την παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,  Δήμου Κουμπούρη, του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίου, Φώτη Αντωνίου, και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νικόλαου Βασιλείου
Μετά την εισηγητική ομιλία του προέδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ιωαννίνων Π. Κάλπη το λόγο πήρε ο  Δήμος Κουμπούρης και έγιναν παρεμβάσεις τόσο από τον κ. Αντωνίου όσο και από τον κ. Βασιλείου.
 Οι ομιλητές επεσήμαναν τη βαρβαρότητα αλλά και την ταξικότητα των αντιλαϊκών – αντισυνταξιουχικών μέτρων, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αποτελούν συνέχεια των μέτρων των προηγούμενων  κυβερνήσεων, την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξαπατήσει για μια ακόμα φορά το λαό, την ανάγκη μαζικοποίησης των σωματείων με τη συμμετοχή των συνταξιούχων, της οργάνωσης και προσανατολισμού του αγώνα, που εκτός από τα άμεσα αιτήματα πρέπει να βάλει στόχο την αιτία, δηλαδή τα κέρδη και την εξουσία του κεφαλαίου.
Τονίστηκε ότι πρέπει οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και στην προπαγάνδα της κυβέρνησης (που προσπαθούν να διαιρέσουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα) και ενωμένοι μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή λαίλαπα.
Τέλος συζητήθηκαν τρόποι και μέτρα οργάνωσης του αγώνα και προετοιμασίας των κινητοποιήσεων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα 13 και 15 Ιούνη αντίστοιχα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]