ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Εκδήλωση στους Μελιγγούς για τον άγνωστο αγιογράφο Βασίλειο Θεοδοσίου

Εκδήλωση στους Μελιγγούς για τον άγνωστο αγιογράφο Βασίλειο Θεοδοσίου στους Μελιγγούς. Αναγόρευση του δημοσιογράφου Στέφανου Ντόβα σε επίτιμο μέλος της Αδελφότητας Μελιγγών.

Ημέρα γιορτής η δεύτερη μέρα του Πάσχα, και στην Πινακοθήκη Μελιγγών, σε μια διπλή εκδήλωση, έγινε ανακοίνωση για τον άγνωστο αγιογράφο Βασίλειο Θεοδοσίου και απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους της Αδελφότητας στον κ. Στέφανο Ντόβα.

Την όλη (διπλή) εκδήλωση συντόνισε ο συγγραφέας, φιλόλογος και πρώην Βουλευτής κ. Μιχάλης Παντούλας, ο οποίος κάλεσε για σύντομους χαιρετισμούς τον Πρόεδρο της Αδελφότητας κ. Περικλή Παππά, την Αντιπεριφερειάρχη κα. Γιούλα Μητροκώστα, τον πρ. Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Καραμπίνα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Λάζο, τον αντιδήμαρχο κ. Μπακόλα, τον Πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου κ. Λάκη Παπαϊωάννου και το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μελιγγιωτών Αθήνας ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ κ. Κώστα Κασαγιάννη, που εκπροσώπησε μαζί με την κα. Βιβή Δρόσου-Παρασκευοπούλου τους ΣΕΛΛΟΥΣ της Αθήνας.

Μετά τους χαιρετισμούς, ο κ. Παντούλας κάλεσε στο βήμα τον συντηρητή κ. Ιωάννη Λιούγκο που μίλησε για την Μεταβυζαντινή Ζωγραφική στην Ήπειρο, και στη συνέχεια τον Μελιγγιώτη συγγραφέα-ερευνητή κ. Παναγιώτη Τζιόβα που ανακοίνωσε την ύπαρξη εικόνας που αγιογράφησε ο Βασίλειος Θεοδοσίου, στο τέμπλο της ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕΛΙΓΓΩΝ.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Περικλής Παππάς αφού έδειξε τα αποσπάσματα του καταστατικού της Αδελφότητας που προβλέπουν το θεσμό του Επίτιμου Μέλους της Αδελφότητας, μίλησε για τον κ. Ντόβα και παρουσίασε σύντομο βιογραφικό του κ. Ντόβα. Παρουσία των μελών του Δ.Σ. της Αδελφότητας Δήμητρη Τσιάλιου και Χρυσούλας Κρανά, ο πρόεδρος κ. Παππάς παρέδωσε τον πάπυρο για την Επιτιμοποίηση στο τιμώμενο πρόσωπο. Ο κ. Ντόβας, ευχαρίστησε την Αδελφότητα και το χωριό για την τιμή που του έγινε.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με προβολή φωτογραφιών από εκδηλώσεις που έχουν γίνει στο χωριό και τις οποίες συμμετείχε ο κ. Στέφανος Ντόβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]