Είναι η Λ.Ε.Α. ηλίθιε!

Μπορεί να παραφράσαμε λιγάκι την κύρια προεκλογική ατάκα που ξεστόμισε ο Bill Clinton το μακρινό 1992, αλλά αναμφίβολα είναι αυτή που μου έρχεται αμέσως στο μυαλό, όταν βλέπω οχήματα να κινούνται στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) σε μια μποτιλιαρισμένη εθνική οδό.



Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε η προ ημερών ταλαιπωρία που είχαν οι εκδρομείς του Πάσχα όταν η Ιονία Οδός μποτιλιαρίστηκε. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Οδού, αιτία για την ταλαιπωρία των οδηγών ήταν ένα τροχαίο ατύχημα στο τούνελ. Ουρές χιλιομέτρων και τι πιο φυσικό για τον κλασικό ελληνάρα, για να γλιτώσει μερικά μέτρα ουράς, να κινηθεί στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, παραβαίνοντας κάθε κώδικα, τόσο οδικής κυκλοφορίας, όσο και ηθικής προς το συνάνθρωπό του. Το γιατί το εξηγούμε παρακάτω.

Τι είναι η Λ.Ε.Α;

Το όνομά της, προδίδει και το ρόλο της! Λ.Ε.Α. είναι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης! Είναι η λωρίδα που βρίσκεται στη δεξιά μεριά του αυτοκινητόδρομου με ολίγον μικρότερο πλάτος από την κανονική λωρίδα, στην οποία ΑΝ χρειαστεί κινούνται ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά για να προσφέρουν την βοήθεια τους. Αλλά μαντέψτε: Δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, γιατί πολύ απλά οι έξυπνοι (μηδενός εξαιρουμένου) την καταλαμβάνουμε παρανόμως απλά και μόνο για να γλιτώσουμε 5 λεπτά διαδρομής. Σαφέστατα και η κίνηση στη Λ.Ε.Α. τιμωρείται από τον Κ.Ο.Κ. με χρηματική ποινή 200 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης και πινακίδων επίσης για 20 μέρες. Αλλά κανένα πρόστιμο δεν μπορεί να σώσει ένα τροχαίο που θα προκαλέσει ο «εξυπνάκιας» που κινείται με 200 στη Λ.Ε.Α. και θα βρει μπροστά του σταματημένο όχημα που δικαίως κάνει χρήση της Λωρίδας. Κι όχι δεν θα φταίει η κακιά η ώρα! Το κακό μας το μυαλό φταίει!

Οδηγική παιδεία επιτέλους!

Όμως το δυσάρεστο είναι πως θυμόμαστε τα βασικά, μόνο όταν έρθουν ξανά στην επικαιρότητα, ή όταν προκληθεί κάποιο φοβερό τροχαίο που θα συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το ζητούμενο είναι να αποκτήσουμε επιτέλους αυτή την οδηγική παιδεία για την οποία φωνάζουν όλοι, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτε ούτε σε ατομικό επίπεδο, ώστε να σταματήσουμε να θρηνούμε νεκρούς (37 νεκροί κατά την έξοδο του Πάσχα και 26 σοβαρά τραυματίες) λες και σε κάθε εξόρμηση, πάμε στο πόλεμο! Και η λύση δεν είναι μόνο η αστυνόμευση (που κι αυτή επιβάλλεται να ενταθεί), αλλά να μας εντυπωθεί ότι πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους, αλλά και τους συνανθρώπους μας.

Κανείς αυτοκινητόδρομος δεν είναι πίστα για επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων, ούτε για επίδειξη δύναμης.

Καμία ζωή δεν αξίζει την αναμονή 5-10 λεπτών, ακόμα και μισής ώρας όντας μποτιλιαρισμένοι. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να μπείτε στην Λ.Ε.Α. σκεφτείτε ότι μπορεί κάποιος φίλος σου να χρειάζεται βοήθεια. Είναι υποχρέωσή μας να σεβόμαστε τα αυτονόητα!

Με τις ζωές δεν παίζουμε.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]