Το χουζούρεμα μας κουράζει περισσότερο!

Πόσες φορές δεν ξυπνάμε το πρωί με τη σκέψη “5 λεπτά ακόμη”; Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν ότι αυτό το πεντάλεπτο θα μπορέσει να μας κάνει να σηκωθούμε από το κρεβάτι με περισσότερη όρεξη και ενέργεια, οι ειδικοί σημειώνουν ωστόσο, ότι το πάτημα της “αναβολής” (snooze) στο ξυπνητήρι, μας κάνει περισσότερο κακό, παρά καλό...
Αυτά τα ελάχιστα λεπτά ύπνου παραπάνω, αυξάνουν το αίσθημα της κόπωσης και μας κάνουν να νιώθουμε μεγαλύτερη υπνηλία. Το διάστημα αυτό είναι τόσο μικρό που δεν μας επιτρέπει να μπούμε ξανά σε φάση βαθέος ύπνου. Επιπλέον, μπερδεύει τον εγκέφαλό μας σχετικά με το τι τελικά σημαίνει το χτύπημα του ξυπνητηριού.
Γι΄αυτό και η συμβουλή των ειδικών είναι να ορίζουμε το ξυπνητήρι, ακριβώς την ώρα που θέλουμε να ξυπνήσουμε!
Πολλοί αγαπούν το χουζούρεμα και μπαίνουν πολύ συχνά στον πειρασμό όταν θέλουν να ξυπνήσουν στις 7, να βάζουν το ξυπνητήρι στις 6.40 και να χτυπούν το snooze αρκετές φορές έως τις 7 ή ακόμη και τις 7.15. Έτσι όμως το σώμα σας χάνει το εξαρτημένο ανακλαστικό του να ξυπνά όταν χτυπά το ξυπνητήρι, σημειώνουν οι ειδικοί.
Γενικά, το σώμα μας ανταποκρίνεται καλύτερα όταν ακολουθεί έναν συγκεκριμένο, ξεκάθαρο κανόνα. Όταν παίζουμε λοιπόν με το snooze, το σώμα μας λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα, άλλες φορές μας κάνει να σηκωθούμε και άλλες μας κάνει να αλλάξουμε απλώς πλευρό και να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε...
Είναι δελεαστικό να στροφογυρίζουμε στα ζεστά για μερικά ακόμη λεπτά το πρωί, αλλά αυτό τελικά μας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η πιο καλή συμβουλή λοιπόν, αν το πρωί δεν αισθάνεστε έτοιμος/η να σηκωθείτε από το κρεβάτι, είναι να εξασφαλίσετε ότι θα κοιμάστε το βράδυ περίπου 7 -9 ώρες.
 stogiatro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]