Παρασκήνιο και ερωτηματικά για τη συμμετοχή Χριστοδουλάκη στην ομάδα διευθέτησης του χρέους

Ερωτηματικά προέκυψαν ξαφνικά την Πέμπτη σχετικά με τη στελέχωση -και πιο συγκεκριμένα το ποιος θα είναι επικεφαλής- της ομάδας για το χρέος. Συγκεκριμένα, από το πρωί της Πέμπτης υπήρξε έντονη φημολογία ότι επικεφαλής της ομάδας θα τεθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης Σημίτη, Ν. Χριστοδουλάκης. Μάλιστα, με δηλώσεις που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, επιβεβαίωσε τις φήμες, για αν έρθει λόγο αργότερα ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλάκης και να τις… διαψεύσει!
Η φημολογία σχετικά με τη συμμετοχή του πρώην υπουργού Οικονομικών στην ομάδα για το χρέος, πυροδοτήθηκε από την παρουσία του κ. Χριστοδουλάκη δίπλα στον νυν υπουργό Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής που εξετάζει το ζήτημα του χρέους.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται «Τα Νέα», από το Μαξίμου υπήρξαν σκέψεις για συμμετοχή του κ. Χριστοδουλάκη στο νέο κυβερνητικό σχήμα μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ωστόσο ο ίδιος ο πρώην υπουργός φέρεται να προτιμά τη θέση του επικεφαλής της ελληνικής ομάδας που θα συγκροτηθεί για τη διευθέτηση του χρέους.
Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε με δηλώσεις που έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ο. Γεροβασίλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM»: «Έχω και εγώ και την πληροφορία ότι μάλλον θα είναι έτσι, αλλά δεν είμαι πολύ βέβαιη, πιθανότατα», είπε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
Ωστόσο, ο πρώην υπουργός με δικές του δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5» θόλωσε εκ νέου τα νερά: «Είναι ένα σήριαλ, το οποίο παίζεται, για πάρα πολλά πρόσωπα. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται», είπε σχετικά ο κ. Χριστοδουλάκης.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαγραφή χρέους από το ΔΝΤ και το εάν μια τέτοια συμφωνία θα φέρει νέο βαρύ μνημόνιο, είπε ότι «δωρεάν διαγραφή χρέους δεν υπάρχει. Εγώ δεν γνωρίζω διαγραφή χρέους, η οποία έγινε χωρίς να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις μελλοντικές.
» Εάν τώρα υπάρχει ένας στόχος να διαγραφεί χρέος, αμφιβάλλω αν μπορεί η χώρα μας να το πετύχει βελούδινα, δηλαδή χωρίς νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες και νέους όρους.
» Θα πρέπει να θέσουμε ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της χώρας, διαφορετικά εάν έχουμε μείνει σε μία στασιμότητα, εάν συνεχώς φωνάζουμε ότι δεν βγαίνει το ένα, δεν βγαίνει το άλλο, βυθιζόμαστε σε ύφεση, τότε και πάλι μπορεί να γίνει απομείωση χρέους, αλλά τότε θα γίνει με βαρείς όρους.
» Το ΔΝΤ είναι ένας σπουδαίος οργανισμός και η συμμετοχή του είναι πολύτιμη. Όταν όμως εφαρμόζει πολιτικές το ΔΝΤ, επιτρέψτε μου να πω, ότι τις περισσότερες φορές είναι δυσβάσταχτες πολιτικές αυτές και αρκετά συχνά είναι και αποτυχημένες».
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]